Arhiva

Caritas Požeške biskupije otvorio svoja vrata potrebitima na novoj lokaciji

10-08-2020 • 00:00
Rva

Danas, na blagdan sv. Lovre, zaštitnika Caritasa Požeške biskupije, otvorena je i blagoslovljena nova zgrada sjedišta biskupijskog karitasa

Content photo Content photo
00:00
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Danas, na blagdan sv. Lovre, zaštitnika Caritasa Požeške biskupije, otvorena je i blagoslovljena nova zgrada sjedišta biskupijskog karitasa

Danas, na blagdan sv. Lovre, zaštitnika Caritasa Požeške biskupije, otvorena je i blagoslovljena nova zgrada sjedišta biskupijskog karitasa.

Požeški biskup Antun Škvorčević istaknuo je da Caritas nije institucija za socijalnu pomoć, jer je za tu razinu građanskih potreba zadužena država sa svojim sustavima.

U novom sjedištu bit će organizirana Caritasova kuhinja, koja već 22 godine pomaže vjernicima, ali i bolje organizirane aktivnosti centra za obitelj, zajednice za osobe s poteškoćama u razvoju i drugih potrebitih skupina građana. Nova zgrada sjedišta Caritasa Požeške biskupije nalazi se u Ulici Franje Cirakija 12, preko puta željezničkog kolodvora.

Gradonačelnik Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić zahvalio je biskupu jer je ovom povijesnom požeškom objektu vraćena ljepota.

U prijepodnevnim satima središnje biskupijsko slavlje pored svečeve crkvi u Požegi predvodio je biskup Škvorčević. U sklopu programa otvoren je natječaj za stipendije Zaklade Požeške biskupije za siromašne učenike i studente u školskoj godini 2020./2021.