Arhiva

Analiza potencijala i razvoja poljoprivredne proizvodnje u Požeško-slavonskoj županiji – održan radni sastanak

12-06-2020 • 00:00
Rva

U srijedu 10. lipnja 2020. godine u prostorima Regionalnog koordinatora razvoja  Požeško-slavonske županije „Panore“, održan je radni sastanak u sklopu projekta „Regionalni centar razvoja poljoprivredne proizvodnje Požeško-slavonske županije“. 

Content photo

U srijedu 10. lipnja 2020. godine u prostorima Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije „Panore“, održan je radni sastanak u sklopu projekta „Regionalni centar razvoja poljoprivredne proizvodnje Požeško-slavonske županije“.

U srijedu 10. lipnja 2020. godine u prostorima Regionalnog koordinatora razvoja  Požeško-slavonske županije „Panore“, održan je radni sastanak u sklopu projekta „Regionalni centar razvoja poljoprivredne proizvodnje Požeško-slavonske županije“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, a ukupna vrijednost je 2.526.000 kuna.  Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek nositelj je izrade „Analize potencijala i razvoja poljoprivredne proizvodnje u Požeško-slavonskoj županiji“, koja je jedna od aktivnosti na ovom projektu.

Nositelj projekta je Požeško-slavonska županija, dok je Regionalni koordinator razvoja PSŽ izradio projektnu prijavu te provodi ovaj projekt kojemu je cilj stvaranje podloge za razvoj poljoprivrednog sektora na području županije kroz poticanje udruživanja, kvalitetnije organiziranje poljoprivredne proizvodnje, izgradnju skladišnih kapaciteta, usvajanje novih znanja i praćenje novih trendova, izradom i primjenom stručnih analiza, studija i dokumenata.

 

 

Dosadašnje rezultate istraživanja i izrađene dokumente prezentirali su prof.dr.sc. Goran Kušec, izv.prof.dr.sc. Tihana Sudarić i David Kranjac, mag.ing. U radu su prijedlozima i komentarima  sudjelovali ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ mr.sc. Senka Horvat, pomoćnik ravnateljice dr.sc. Anton Devčić, voditeljica odjela za pripremu i provedbu projekata Jelena Ferdebar Hak i savjetnik za projekte Stjepan Jakopović. Očekivanja i stavove Požeško-slavonske županije pri izradi ove Analize, prezentirala je Elvira Mirković, voditeljica Odsjeka za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije  na www.razvoj.gov.hr te stranicu Europskih strukturnih investicijskih fondova na www.strukturnifondovi.hr. Za više informacija o programu Konkurentnost i kohezija posjetite https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/.