Arhiva

Aglomeracija Požega – u tijeku radovi u ulicama Zrinskoj, Pavla Radića i Eugena Kvaternika

30-09-2020 • 00:00
Rva

Punim intenzitetom izvode se radovi u sklopu projekta „Poboljšanje vodokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega“

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Punim intenzitetom izvode se radovi u sklopu projekta „Poboljšanje vodokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega“

Punim intenzitetom izvode se radovi u sklopu projekta „Poboljšanje vodokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega“. Radove izvodi zajednica gospodarskih subjekata sastavljena od tvrtki Koming d.o.o. Koprivnica, Promet Građenje d.o.o. Požega te Niskogradnja Marjanović d.o.o. Kaptol, a sklopljen je ugovor vrijednosti 91.739.804,27 kuna. Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Požega podijeljena je u 3 grupe radova.

Prva grupa radova odnosi se na izgradnju magistralnog vodovoda Velika – Požega i upravljanje gubicima vode u vodoopskrbnom sustavu Požeštine. Ugovor je vrijednosti 25.765.960,17 kn, dužina trase je 14.792 m i dosad je izvršeno 11.563 m (78 %). Trenutno se izvode radovi na ulazu u grad Požegu i to na izgradnji magistralnog cjevovoda za sustav vodoopskrbe promjera 300 mm. Radove izvodi tvrtka Koming d.o.o. Koprivnica.

Druga grupa radova su radovi na izgradnji sustava javne odvodnje otpadnih voda u naseljima Trenkovo, Trnovac, Marindvor, Štitnjak, Kunovci i Bankovci. Ugovor za ove radove vrijedan je 25.330.622,75 kn, dužina trase je 19.983 m i dosad je izvršeno 15.747 m (79 %). Radovi se u ovom trenutku izvode u Trenkovu i Trnovcu gdje se gradi kanalizacijska mreža i kućni priključci. Izvođač ovih radova je Promet Građenje d.o.o. Požega. U Marindvoru, Štitnjaku, Kunovcima i Bankovcima postavljaju se kućni priključci i vrše sanacijski radovi.

Treća grupa radova je ujedno i ona najzahtjevnija, a odnosi se na rekonstrukciju dijela sustava javne odvodnje otpadnih voda grada Požega. Ugovor je vrijednosti 40.643.221,35 kn, dužina trase je 11.006 m i dosad je izvršeno 2.848 m (26%). Trenutno se izvode radovi na križanju ulica Pavla Radića, Zrinske, Frankopanske i Orljavske. Izgrađeno je zahtjevno čvorište nekoliko kolektorskih krakova s preljevnim oknom. Do kraja idućeg tjedna planirano je obaviti ispitivanja kvalitete obavljenih radova te asfaltirati oštećene prometne površine u Zrinskoj i Krešimirovoj ulici. 

Kada je riječ o Ulici Pavla Radića u tijeku su radovi na rekonstrukciji 1.334 m kanalizacijske mreže promjera 500 mm, a do sada je izvršeno 1.334 m. Slijede radovi ispitivanja kvalitete i sanacija oštećene prometne površine koji se planiraju završiti do 15. listopada.

Radi se i u Ulici Eugena Kvaternika gdje su započeli radovi na rekonstrukciji 1764 m kanalizacijske mreže, a izvršeno je 216 m.

U tijeku su pripremne radnje za početak radova u Mlinskoj ulici te u Ulici hrvatskih branitelja.

Ovim putem molimo građane grada Požege, kao i sve koji prometuju reguliranim prometnicama, za razumijevanje i strpljenje te poštivanje postavljene privremene prometne regulacije kako bi se radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacijskog sustava čim prije uspješno priveli kraju