Arhiva

28. Hrvatski festival jednominutnih filmova ove godine u stilu drive-in kina

18-06-2020 • 00:00
Rva

Okolnostima prouzročenima pandemijom prilagodio se i 28. Hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi

Content photo Content photo
00:00
Content photo

Okolnostima prouzročenima pandemijom prilagodio se i 28. Hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi

Okolnostima prouzročenima pandemijom prilagodio se i 28. Hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi. Nasreću, velik broj prijavljenih nije izostao, pa je tako pristiglo 437 filmova iz 40 zemalja svijeta, između kojih je odabrano standardnih 60 za festival. O značaju požeškog festivala govori podatak da je od prve revije do današnjeg festivala prijavljeno oko 8.000 filmova iz 91. zemlje svijeta, a ove godine nove zemlje su Alžir, Južnoafrička Republika i Kazahstan.

Organizator je GFR FILM-VIDEO Požega, uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Požeško-slavonske županije i Grada Požege. Festival će biti održan 11. srpnja u večernjim satima.

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić ističe da je ovaj festival oduvijek bio inovativan i drukčiji, a poseban će biti i ove godine.

Direktor festivala Željko Balog ističe da će ovaj festival biti poseban jer će biti u stilu drive-in kina. Na Trgu Svetog Trojstva bit će postavljen veliki ekran, obilježena mjesta za tri reda automobila, dok će ostali gosti moći festival pratiti s terasa okolnih ugostiteljskih objekata. Za izvorni ugođaj drive-in kina bit će zadužene hostese s kokicama za gledatelje u automobilima.

Ove godine međunarodni ocjenjivački sud će unaprijed dobiti odabrane filmove te poslati svoje ocjene, tako da će odmah po završetku projekcije filmova biti proglašeni pobjednici, kojima će priznanja i nagrade biti uručene naknadno.

Propusnicu za mjesto za gledanje iz automobila potrebno je rezervirati od 6. do 9. srpnja na 098/520-560 ili crominute@gmail.com.