Arhiva

Županijski SDP prokomentirao rezultate izbora za EU parlament

04-06-2019 • 00:00
Rva

Na današnjoj konferenciji za medije, predsjednik županijske organizacije SDP-a Mitar Obradović iznio je viđenje stranke o rezultatima izbora za EU parlament u Požeško-slavonskoj županiji.

Content photo

Na današnjoj konferenciji za medije, predsjednik županijske organizacije SDP-a Mitar Obradović iznio je viđenje stranke o rezultatima izbora za EU parlament u Požeško-slavonskoj županiji.

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana prijepodne u prostorijama SDP-a, predsjednik županijske organizacije, Mitar Obradović, iznio je viđenje stranke o rezultatima izbora za EU parlament u Požeško-slavonskoj županiji.

Istaknuo je kako je SDP na izborima za EU parlament na području naše županije dobio 3.000 glasova, odnosno 14,68 %, a na području grada Požege  1.400 glasova ili 18,37%.

„Navedenim rezultatima  mi smo u SDP-u  zadovoljni   budući je prošla godina bila vrlo dinamična za našu cjelokupnu stranku, a naročito u našoj Županiji,  zbog čega su nam mnogi prognozirali daleko lošiji rezultat.  Kada se uspoređuju rezultati iz prijašnjih izbora za EU parlament vidimo  da nemamo  veliku oscilaciju,  ako se uzmu  u obzir činjenice da na prošlim izborima SDP nije samostalno nastupio, da je smanjen broj stanovnika u našoj Županiji  i da   je po prvi puta  SDSS nastupila samostalno na izborima za EU parlament, te da je ostvarila  pozitivan rezultat u sredinama u kojima je SDP tradicionalno ostvarivao dobre rezultate.“

Obradović navodi i kako se iz broja birača koji su pristupili glasovanju u našoj Županiji može uočiti da 66,95 % , odnosno 42.939 birača nije ostvarilo svoje biračko pravo.

Nadalje smatra kako se, u pravilu, ovdje radi o onim biračima koji nisu zadovoljni sa postojećim stanjem u društvu te ne izlaze na izbore. Nadaju se da će svojim aktivnim radom uspjeti motivirati te birače  da pristupe izborima,  jer jedino na taj način građani mogu pokazati svoj stav o trenutnim  stranačkim, rođačkim i ostalim klijentelističkim  načinima  upravljanja  i trošenju novaca svih građana.  Smatra kako se zbog takvih kriterija i postupaka  naša županija  nalazi na začelju ljestvice uspješnosti u RH.

„Ovim putem pozivam naše građane da više  ne dozvole  da  stranke u našoj Županiji  pobjeđuju sa 36,07% glasova a  uz potporu  samo  11,49% glasova ukupnih birača,  kao što je to bilo na ovim izborima,   već da izađu na izbore i na taj način doprinesu kvalitetnijoj vlasti i kvalitetnijem življenju u našoj Županiji.“

Zahvaljuje svima koji su ostali u SDP-u Požeško-slavonske županije unatoč pritiscima koje su imali tijekom prošle godine te svima koji su im se pridružili tijekom proteklih godinu dana. Posebno se zahvaljuje i svim vjernim biračima SDP-a koji su i na ovim izborima dali svoj glas upravo njima izrazivši tako želju za ravnopravnijom i pravednijom  Hrvatskom.