Arhiva

Završetak obuke ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

28-06-2019 • 00:00
Rva

U Požegi je obilježen završetak obuke 25. naraštaja dragovoljnih ročnika i 7. naraštaja ročnika vrhunskih sportaša

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U Požegi je obilježen završetak obuke 25. naraštaja dragovoljnih ročnika i 7. naraštaja ročnika vrhunskih sportaša

Završetak obuke 25. naraštaja na dragovoljnom vojnom osposobljavanju dragovoljnih i 7. naraštaja ročnika vrhunskih sportaša svečano je obilježen u četvrtak, 27. lipnja 2019. u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi. 

Obuku koja je počela 3. svibnja 2019. završilo je ukupno 159 ročnika 25. naraštaja, od kojih je 29 ročnica i tri vrhunska sportaša, dragovoljna ročnika 7. naraštaja: Tin Srbić – gimnastika, Mihovil Fantela – jedrenje i Stipe Žunić – atketika.

Postrojenim pripadnicima Središta za temeljnu obuku i dragovoljnim ročnicima, obratio se zapovjednik Središta za temeljnu obuku brigadir Milan Čorak koji je u svom obraćanju u ime svih djelatnika Središta za temeljnu obuku i svoje osobno ime čestitao ročnicima  na uspješnom završetku dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

„Nova znanja i iskustva, nadasve nova prijateljstva koja ste stekli proteklih osam tjedana, čine vas različitim od onih koji nisu doživjeli ovo iskustvo i odslužili dragovoljno vojno osposobljavanje“, rekao je brigadir Čorak izrazivši zadovoljstvo činjenicom što će mnogi ročnici potražiti svoju egzistenciju u djelatnom sastavu Oružanih snaga RH.

Na kraju svečanosti podijeljene su pohvale i nagrade najboljim ročnicima 25. naraštaja. Najboljom ročnicom proglašena je Anđela Matić, a najboljim ročnikom Ljudevit Sekulić koji su za izvršavanje postavljenih zadaća pismeno pohvaljeni i nagrađeni knjigom i značkom Dragovoljni ročnik.