Arhiva

Veleučilište u Požegi obilježio 21. godinu svoga postojanja

21-05-2019 • 00:00
Rva

Požeško Veleučilište danas je obilježilo 21. obljetnicu od osnutka ,dodjelom priznanja te stručnom panel raspravom „Kako brendirati u ruralnom turizmu'“.

Content photo
00:00
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Svečano obilježena 21. obljetnica Veleučilišta Požega

Požeško Veleučilište danas je obilježilo 21. obljetnicu od osnutka dodjelom priznanja te stručnom panel raspravom „Kako brendirati u ruralnom turizmu’“, na kojoj su sudjelovali profesori Drago Šubarić, Josip Mikulić, Božo Skoko te Damir Krešić, Mario Raguž i Boris Ljubičić. 

Prodekan za razvoj  i zamjenik dekana požeškog Veleučilišta dr.sc. Berislav Andrlić, istaknuo je , da je osim ove obljetnice 21. godine  djelovanja  Veleučilišta,  ova godina velika  i  iz još nekoliko razloga 

Pokušavamo reagirati na tržište rada i ponuditi nešto novo a to je svakako Stand područje i takav jedan novi model studiranja. Stručni studiji imaju perspektivu u ovom području Slavonije,  broj studenata je gotovo 900 što redovnih što izvanrednih a tu svakako ističemo i međunarodne studente. Trenutno Veleučilište u Požegi pohađaju studeni iz Japana , Francuske , Ukrajine , Gruzije i oni su svakako jedan veliki doprinos i Veleučilištu i gradu Požegi.  U sklopu obilježavanja ove velike obljetnice Veleučilišta organizirana je i  zanimljiva stručna panel rasprava 

Svečanom obilježavanju nazočni su bili gosti iz visokoobrazovnih institucija, poslovni partneri ,gradonačelnik Požege Darko Puljašić, zamjenik župana Vedran Neferović , poduzetnici , gospodarstvenici našeg kraja.

Član upravno vijeća Veleučilišta Željko Karas, prodekan za razvoj i zamjenik dekana požeškog Veleučilišta dr.sc Berislav Andrlić i prodekanica za nastavu  dr.sc. Brankica Svitlica uručili su priznanja nagrađenim.

Antonija Lovrić  dobila je priznanje za osvojenu nagradu u kategoriji najbolji prosjek ocjena u Akademskoj godini 2017/2018. na preddiplomskom stručnom studiju  Upravni studij.  Marijana Blažević u kategoriji najbolji prosjek ocjena u Akademskoj godini 2017/2018. na preddiplomskom stručnom studiju   Računovodstvo. Martina Šamal nagrađena je s dva priznanja za  izniman angažman u izvannastavnim aktivnostima i za najbolji studentski rad u Akademskoj godini  2017/2018 . na preddiplomskom stručnom studiju  Upravni studij .

 

Priznanja su uručena i dr.sc. Verici Budimir za najbolje ostvareni rezultati u anketama vrednovanja kvalitete studiranja od strane studenata u 2018. godini na Društvenom odjelu, Mariu Jakoboviću za  najbolje ostvareni rezultati u anketama vrednovanja kvalitete studiranja na Poljoprivrednom odjelu . Za najbolje ostvarene rezultate administrativnih službi Veleučilišta nagrađena je Antonija Marincl,  Zvonko Pandžić za nadprosječne rezultate u radu u 2018.  te dr.sc. Mirjana Radman Fuljarić za znanstveni nastavni stručni rad .