Arhiva

U petak 27. Hrvatski festival jednominutnih filmova

28-05-2019 • 00:00
Rva

Ovog petka u Požegi se održava 27. Hrvatski festival jednominutnih filmova

Content photo
00:00
00:00

Ovog petka u Požegi se održava 27. Hrvatski festival jednominutnih filmova

Ovog petka u Požegi se održava 27. Hrvatski festival jednominutnih filmova. Bit će predstavljeni filmovi iz 43 zemlje svijeta, zbog čega je na konferenciji za medije zadovoljstvo izrazio i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Na najstariji međunarodni filmski festival utemeljen u Republici Hrvatskoj u proteklih 27 godina prijavljeno je 7.500 filmova iz 87 zemalja, a na ovogodišnji je prijavljeno 408 filma iz 43 zemlje sa svih kontinenata, od čega je tradicionalno odabrano njih 60. Nove zemlje su Kuba, Vijetnam i Novi Zeland, rekao je direktor festivala Željko Balog.

Ocjenjivački sud čine redatelj Stanimir Trifonov iz Bugarske, urednik Federalne televizije Namik Kabil iz Bosne i Hercegovine, legendarni Đelo Hadžiselimović, redatelj Zoran Pezo iz Zagreba i Požežanin Zvonimir Karakatić. Uoči festivala sutra će od 19 sati u Galeriji Ciraki biti otvorena izložba fotografija Julije Obraztcove pod nazivom „RUSIJA – grad i selo“.

Dodajmo da je Hrvatski festival jednominutnih filmova dobio prostora i u prvom ovogodišnjem časopisu Croatia Airlinesa.  Festival se održava u petak 31. svibnja u Gradskom kazalištu Požega od 20 sati.