Arhiva

Projektom „Cvjetna budućnost II“ želi se ohrabriti žene za aktivnije sudjelovanje u društvu

15-07-2019 • 00:00
Rva

Polaznicama edukacije i osposobljavanja kroz projekt „Cvjetna budućnost II“ prijavitelja Grada Pleternice dodijeljeni su prijepodne certifikati i potvrde o završenim edukacijama

Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Polaznicama edukacije i osposobljavanja kroz projekt „Cvjetna budućnost II“ prijavitelja Grada Pleternice dodijeljeni su prijepodne certifikati i potvrde o završenim edukacijama

Polaznicama edukacije i osposobljavanja kroz projekt „Cvjetna budućnost II“ prijavitelja Grada Pleternice dodijeljeni su prijepodne certifikati i potvrde o završenim edukacijama. Projekt je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od gotovo milijun kuna, a uz prijavitelja Grad Pleternicu, projekt podržavaju i partneri projekta Poduzetnički centar Pleternica, HZZ Područni ured Požega, Hrvatsko žensko društvo Pleternica, Pleternički komunalac te Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije Panora.

Projektom se žele povećati kompetencije i mogućnosti veće zapošljivosti nezaposlenih žena na pleterničkom području te ih ohrabriti na aktivnije sudjelovanje u svim društvenim aspektima, utjecati na poboljšanje njihovog obiteljskog i društvenog života, a time i na ukupno pozitivnije ozračje života u sredini.

Voditeljica projekta Snježana Markota predstavila je projekt i dosadašnje aktivnosti.

Zamjenik gradonačelnice Pletenice Domagoj Katić je čestitao i zahvalio polaznicama koje su se odlučile sudjelovati u projektu.

Polaznice će do kraja projekta dodatno pohađati i online tečaj izrade CV-a, online tečaj traženja posla te proći psihološke radionice u svrhu osnaživanja i motiviranja za aktivaciju ulaska na tržište rada. Nakon osposobljavanja i edukacija, polaznice su imale praksu u postojećem plasteniku, koji je proizašao iz prethodnog projekta te na imanju Šoh u Brodskom Drenovcu. Cvijeće nastalo u plasteniku radom polaznica danas ukrašava gradske javne površine.