Arhiva

Projekt PUK40 u završnoj fazi

17-12-2019 • 00:00
Rva

Grad Požega od 1. prosinca 2017. godine, u suradnji s projektnim partnerima - Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega, Centrom za socijalnu skrb Požega i Domom za starije i nemoćne osobe Požega provodi projekt „PUK40“. Kroz projekt je zaposleno 40 nezaposlenih žena prijavljenih u evidenciji HZZ-a.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Grad Požega od 1. prosinca 2017. godine, u suradnji s projektnim partnerima – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega, Centrom za socijalnu skrb Požega i Domom za starije i nemoćne osobe Požega provodi projekt „PUK40“.

Grad Požega od 1. prosinca 2017. godine, u suradnji s projektnim partnerima – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega, Centrom za socijalnu skrb Požega i Domom za starije i nemoćne osobe Požega provodi projekt „PUK40“. Ukupna vrijednost projekta je 5.476.839,44 kn te je u ukupnom iznosu sufinanciran sredstvima Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020., a prijavljen je u sklopu Otvorenog poziva Zaželi – program zapošljavanja žena. Projekt se provodi kroz 28 mjeseci, od 1.12.2017. – 1.4.2020.

 

 

Kroz projekt je zaposleno 40 nezaposlenih žena prijavljenih u evidenciji HZZ-a, s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem. Zaposlene žene pružaju potporu i podršku za 320 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja grada Požege. Zaposlene žene svojim svakodnevnim radom i aktivnostima poboljšavaju kvalitetu života krajnjih korisnika pružajući im, primjerice, pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, u održavanju čistoće stambenog prostora krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u ostvarivanju raznih prava te pružaju podršku krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo.

 

 

Kako bi što kvalitetnije obavljale svakodnevne aktivnosti, zaposlene žene su na samom početku projekta uspješno pohodile programe osposobljavanje za zanimanja Gerontodomaćice kao i za zanimanje Pomoćne kuharice. Nakon završetka edukacije, 40 zaposlenih žena su dobile Uvjerenja o osposobljavanju za navedena zanimanja kako bi bile konkurentnije na tržištu rada.

 

 

 

U sklopu projekta je nabavljeno i dodijeljeno 40 bicikala zaposlenim ženama kako bi u svom radu bile što učinkovitije te kako bi u što kraćem roku stigle do svojih krajnjih korisnika.

 

 

Grad Požega na mjesečnoj razini osigurava pakete higijenskih i kućanskih potrepština za 160 krajnjih korisnika kako bi zaposlene žene što kvalitetnije obavljale svoje aktivnosti u domovima krajnjih korisnika.