Arhiva

Pleternička multimedijalna dvorana otvara svoja vrata u nedjelju, očekuje se dolazak predsjednice Grabar-Kitarović

27-11-2019 • 00:00
Rva

Pleternica će u nedjelju 1. prosinca, uoči Dana grada i na prvu adventsku nedjelju, otvoriti vrata nove multimedijalne dvorane

Content photo Content photo Content photo

Pleternica će u nedjelju 1. prosinca, uoči Dana grada i na prvu adventsku nedjelju, otvoriti vrata nove multimedijalne dvorane

Pleternica će u nedjelju 1. prosinca, uoči Dana grada i na prvu adventsku nedjelju, otvoriti vrata nove multimedijalne dvorane.

Izgradnja multimedijalne dvorane glavni je dio velikog projekta “Interpretacijskog centra Terra Panonica” Grada Pleternice, vrijednog blizu 25 milijuna kuna, od čega su sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj gotovo 20 milijuna kuna.

Prigodom početne konferencije projekta pleternička gradonačelnica Antonija Jozić izjavila je kako je projekt prvenstveno usmjeren razvoju turizma i baštine. Dvorana ima 245 sjedećih mjesta, a koristit će se za predstave dječjih vrtića i škole, brojnih udruga koje djeluju na području grada, izložbe, kazališne predstave, filmove i animirane filmove, edukacije, radionice kao i predstojeću Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Pleternice.

Otvorenje je u nedjelju s početkom u 16 sati, a očekuje se i dolazak Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.