Arhiva

Održan Dječji tamburaški festival „Cvjetići glazbe“

10-06-2019 • 00:00
Rva

U Pleternici održan 27. Dječji tamburaški festival „Cvjetići glazbe“ gdje se predstavilo 18 izvođača interpretirajući poznate tamburaške, ali i autorske pjesme.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U Pleternici održan 27. Dječji tamburaški festival “Cvjetići glazbe” gdje se predstavilo 18 izvođača interpretirajući poznate tamburaške, ali i autorske pjesme.

U Pleternici je tijekom vikenda održan 27. Dječji tamburaški festival „Cvjetići glazbe“ kojega je organizirala istoimena udruga pod pokroviteljstvom grada Pleternice, Turističke zajednice toga grada i Požeško-slavonske županije. Festival se održao  na Stadionu malih sportova.

U sklopu prve večeri, 8 natjecatelja interpretiralo je poznate tamburaške skladbe. Prvo mjesto osvojio je Stjepan Cvitić iz Štitnjaka sa pjesmom „Široka je cesta“, dok je drugo mjesto zauzela Leona Zorić iz Kutjeva izvodeći skladbu „Slavonija lijepa“, a treće Noa Tomić iz Ivandola koji je otpjevao pjesmu „Imam kuma“. Četverogodišnji Antonio Keleminec, s pjesmom „Momče sa sela“ proglašen je Najcvjetićem ovogodišnjih Cvjetića glazbe.

Osim njih, na prvoj večeri nastupili su i Ana Kresovljak s pjesmom To je moj dom, zatim Gabrijela Josipović s pjesmom Zlatne žice te Filip Kresovljak koji je otpjevao pjesmu Sin sam zlatnih žitnih polja i Ema Brdarević koja se predstavila pjesmom Ivanova korita.

U sklopu druge večeri, 10 natjecatelja je prezentiralo autorske pjesme. Najuspješnija je bila Požežanka Marta Morvaj koja je odnijela pobjedu s pjesmom pod nazivom „Kirvajski kolači“, koju je napisao njen otac dugogodišnji požeški glazbenik Tihomir Morvaj. Drugo mjesto pripalo Lani Bobek iz Trapara sa pjesmom „Zovu me sreća najveća“ čiji tekst je napisala Ines Gužvić, a glazbu Robert Vojvodić. Treće mjesto osvojio je Benjamin Poletto iz Završja s pjesmom „Slavonijo, volim te“ autora Roberta Vojvodića.

Na drugoj večeri, nastupili su još i Ena Alaber: „On se uvijek pravi važan“, Borna Erjavac: „Sprema mi se kazna“, Lana Baketarić: „Slavonijo moja“, David Kresovljak: „Ja sam njena tajna simpatija“, Viktorija Barić: „Ona“, Bartol Morvaj: „Četiri žice tambure“, Helena Bobek: „Moja glava je u oblacima“.

Izvođače je oba dana pratio Tamburaški sastav „Cvjetni band“, a osim njih program je dodatno obogatila Plesna skupina Cvjetića glazbe, učenici pleterničke škole sa folklornim programom, polaznici dječjeg vrtića „Tratinčica“, Luka Capan sa kratkim dramskim monologom, Pleterničke mažoretkinje, Mlađi tamburaški orkestar glazbene škole u Požegi pod vodstvom Valentina Petranovića, prof. te Kazalište Prijatelji sa Pričom o Tupsonima.

Gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić, koja je festival i otvorila, istaknula je kako je mnogo ljubavi utkano u izričaje izvođača te pozvala publiku da im da podršku što su oni prepoznali te pljeskom i nagradili.