Arhiva

NOVE SNAGE SOCIJALDEMOKRACIJE: Konstituiran GO SDP Požega

05-03-2019 • 00:00
Rva

Nakon nešto više od godinu dana bez rukovodstva konstituiran je novi saziv Gradskog odbora SDP-a Požega

Content photo

Nakon nešto više od godinu dana bez rukovodstva konstituiran je novi saziv Gradskog odbora SDP-a Požega

Nakon nešto više od godinu dana bez rukovodstva konstituiran je novi saziv Gradskog odbora SDP-a Požega.

Podsjetimo, novi predsjednik gradske organizacije je Ivan Vlahović, potpredsjednici Dinko Zima i Martina Vlašić Iljkić dok su članovi odbora Sandra Batinić Bilić, Ivana Bouček, Vidomir Gavrić, Gordana Matajić, Darinka Mikić, Ankica Mitrović, Gojko Nenadović, Branka Orešković i Luka Samardžija.

Na sinoćnjoj sjednici donesen je poslovnik o radu odbora, izabrana je tajnica organizacije, a raspravljalo se i o planiranim aktivnostima u mjesecu ožujku te pripremama oko izbora za europski parlament. Najavljene su brojne aktivnosti među kojima je i najavljeni posjet predsjednika stranke Davora Bernardića, predsjednice Foruma žena SDP-a Maje Sporiš te zastupnice u Europskom parlamentu Biljane Borzan. U punom sazivu izabranih članova sve predložene točke donesene su jednoglasno.

Od 13 članova Gradskog odbora SDP-a Požega u većini su žene, odnosno omjer je osam naprama pet u korist žena, što predstavlja jedinstven primjer lokalnih političkih organizacija, kao dobar način  osnaživanja ravnopravnosti spolova za političko djelovanje.

Ravnopravnost spolova u zajednici i društvu je tema koju treba živjeti, a iz priča prijeći na djela. Od najranije dobi trebamo poticati ravnopravnost žena u društvu, kako bi pojedinci/ke ostvarile svoje mogućnosti bez obzira na spol. Jasno osuđujemo nasilje bez obzira na spol, ali činjenica je da su žene u velikom broju žrtve nasilja u obitelji. Tako uz djecu i osobe starije životne dobi, žene predstavljaju ranjive skupine u društvu, a postojeći zakoni koji su doneseni da zaštite ranjive skupine, često se ne provode u dovoljnoj mjeri. Predstojeći Dan žena će biti prilika da se ponovno osvijestimo o važnosti promicanja ravnopravnosti spolova i života bez nasilja, da djelujemo kao odgovorni i uključeni građani i građanke u život svoje lokalne zajednice.

Predsjednik GO SDP Požega

Ivan Vlahović