Arhiva

Kreće obnova Opće županijske bolnice Požega

18-04-2019 • 00:00
Rva

Najstariji dio bolnice započeo je s radom još 1936. godine, a sada će doživjeti veliku obnovu

Najstariji dio bolnice započeo je s radom još 1936. godine, a sada će doživjeti veliku obnovu

Opća županijska bolnica Požega započela je s provedbom javne nabave za energetsku obnovu zgrada Opće županijske bolnice Požega iz projekta koji se financira s 60% prihvatljivog iznosa iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će se preostali iznos financirati sredstvima Opće županijske bolnice Požega.

Projektom će biti poboljšana energetska svojstava građevine izmjenom postojeće stolarije i bravarije novom energetski učinkovitijom PVC stolarijom i aluminijskom bravarijom. Sanirat će se strop prema neuređenom i negrijanom potkrovlju te ravni krovovi izvedbom novih slojeva termoizolacije mineralne vune i hidroizolacije, izvedba ETICS sustava kontaktne fasade sa mineralnom vunom te drugi popratni radovi.

Bolnica će se obnavljati redom: zgrada „nove“ bolnice, zgrada „stare“ bolnice, zgrada kardiologije, RTG zgrada, zgrada uprave te potom patologija.

Procijenjena vrijednost nabave je gotovo 17 milijuna kuna bez PDV-a. Javno otvaranje  ponuda je 9. svibnja u Ravnateljstvu Opće županijske bolnice Požega, a rok izvođenja radova je 30. travnja 2020. godine.