Arhiva

Gradska knjižnica i čitaonica Požega privremeno na novoj lokaciji

14-05-2019 • 00:00
Rva

 

Gradska knjižnica i čitaonica Požega jučer je s radom započela u privremenom prostoru udaljenom pedesetak metara od stare zgrade, na adresi Antuna Kanižlića 1.

Content photo Content photo Content photo

Gradska knjižnica i čitaonica Požega jučer je s radom započela u privremenom prostoru

Rad u novom prostoru odvijat će se od ponedjeljka do petka od 8,00 do 19,00 sati. Naime, od prošloga utorka u tijeku je preseljenje knjižnične građe iz prostora stare zgrade Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi u kojoj su  započeli radovi na obnovi i rekonstrukciji.

„Na redu iseljavanje odjela za odrasle na kojemu ima najveći broj knjiga. U tom procesu nam pomažu vatrogasci i djelatnici Javne ustanove Sportski objekti Požega. Plan nam je iseliti sve iz stare zgrade kako bi se ona mogla renovirati i time završiti projekt dogradnje i rekonstrukcije Gradske knjižnice. Tada ćemo se i useliti u kompletne prostore i otvoriti novu knjižnicu. – rekla je ravnateljica požeške knjižnice Aleksandra Šutalo, dodavši kako je u privremeni prostor izlučeno gotovo 12 tisuća naslova, reprezentativni fond po kriteriju traženosti, dok će i sva ostala građa na zahtjev biti dostupna u najkraćem roku.