Arhiva

[FOTO] Svečana sjednica povodom Dana Grada Požege

12-03-2019 • 00:00
Rva

Dodijeljena su i javna priznanja laureatima. Povelja počasnog građanina ove godine pripala je prof. dr. Branku Kataliniću, nagrada za životno djelo, prim. dr. med. Ljubi Begiću, godišnja nagrada Nenadu Pečuru, dok je kolektivnu nagradu Grada Požege ove godine dobila tvrtka „Zlatni lug“.
 

Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Dodijeljena su i javna priznanja laureatima. Povelja počasnog građanina ove godine pripala je prof. dr. Branku Kataliniću, nagrada za životno djelo, prim. dr. med. Ljubi Begiću, godišnja nagrada Nenadu Pečuru, dok je kolektivnu nagradu Grada Požege ove godine dobila tvrtka „Zlatni lug“.

Požega danas slavi svoj Dan. U Gradskom kazalištu Požega tom prigodom održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Požege, koju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća, prof. dr. sc. Željko Glavić. Pozdravljajući nazočne i čestitajući Požežankama i Požežanima Dan Grada i Grgurevo, Glavić je kratko podsjetio na dosadašnji rad Gradskog vijeća.

rekao je Glavić.

Sjednici su uz izaslanika Predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatskoga sabora ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića, nazočili, izaslanica predsjednice Republike Hrvatske i njezina savjetnica za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Mirjana Hrga, Vladimir Šeks, general HV i počasni građanin Grada Požege Mladen Markač, saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević, načelnici i gradonačelnici gradova i općina naše i susjednih županija, te brojni drugi uzvanici.

Nakon otvaranja svečane sjednice prikazan je kratki film o projektima koji su provedeni na području grada u proteklih godinu dana, a nazočnima se nakon toga obratio i gradonačelnik Darko Puljašić. „Nakon pune godine mandata mogu samo reći da sam još uvjereniji u izdržljivost, snalažljivost i kvalitetu Požežanki i Požežana, da samostalno kreiraju i odlučuju svoju budućnost. Susreo sam puno sposobnih i iskrenih, marljivih i kreativnih sugrađana, koji su ne samo kvalitetna budućnost već i sadašnjost našeg grada. „ – naglasio je gradonačelnik.

Rekao je gradonačelnik Puljašić, dodajući kako je Požega oduvijek bila pokretač ove županije, a to namjerava i ostati te pokazati kako treba kvalitetno koristiti sredstva koja su na raspolaganju.

Izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatskoga sabora, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, čestitajući Dan grada i pozdravljajući nazočne, istaknuo je kako je današnja proslava Dana Grada Požege počela na najbolji mogući način, otvaranjem Poduzetničkog inkubatora. „18,6 milijuna kuna koliko vrijedi Inkubator koji je danas otvoren, a koji će biti dom za budućih 40-ak poduzetnika, najbolji je način za vraćanje optimizma i podloga za ostanak mladih u Republici Hrvatskoj.“

Rekao je ministar, dodajući da kako Požega i ovaj kraj u Vladi Andreja Plenkovića imaju partnera u daljnjem razvojnom procesu.

Ovom prigodom potpisan je i Sporazum o bratimljenju, između Grada Požege i Općine Čapljina, kojim se obvezuju da će raditi na razvijanju prijateljskih čvršćih odnosa za dobrobit svojih stanovnika.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Čapljina, gospodin Smiljan Vidić i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić.

Na kraju sjednice dodijeljena su javna priznanja laureatima. Povelja počasnog građanina ove godine pripala je prof.dr. Branku Kataliniću, nagrada za životno djelo, prim.dr.med. Ljubi Begiću, godišnja nagrada Nenadu Pečuru, dok je kolektivnu nagradu Grada Požege ove godine dobila tvrtka „Zlatni lug“.