Arhiva

„Don’t waste, do your best – pravo okoliša i pravo životinja“ – prva studentska konferencija Veleučilišta u Požegi

11-11-2019 • 00:00
Rva

Prva studentska konferencija pod nazivom „Don't waste, do your best – pravo okoliša i pravo životinja“ održana je danas na Veleučilištu u Požegi. Studenti su imali prilike slušati i razgovarati o temi okoliša koju je podržala i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Content photo Content photo Content photo Content photo

Prva studentska konferencija pod nazivom „Don’t waste, do your best – pravo okoliša i pravo životinja“ održana je danas na Veleučilištu u Požegi. Studenti su imali prilike slušati i razgovarati o temi okoliša koju je podržala i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Prva studentska konferencija pod nazivom „Don’t waste, do your best – pravo okoliša i pravo životinja“ održana je danas na Veleučilištu u Požegi. Studenti su imali prilike slušati i razgovarati o temi okoliša koju je podržala i predsjednica RH Kolina Grabar Kitarović.

 

 

„Prvi put smo u suradnji sa studentima organizirali ovakvu jednu inicijativu te se nadam kako ćemo nastaviti ići u smjeru održavanja ovakvih vrsta konferencija. Čast mi je što je današnju temu okoliša prepoznala i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović pod čijim se pokroviteljstvom konferencija održala“, rekao je dekan Veleučilišta u Požegi prof.dr.sc Borislav Miličević.

Prvu studentsku konferenciju u povijesti Veleučilišta u Požegi organizirala je Ivana Pavelić koja je naglasila kako je konferencija financirana putem natječaja za europske projekte od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ukupna vrijednost ovog projekta je 16.500 kuna, a projekt se osim pod potporom predsjednice RH i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održao i pod pokroviteljstvom glavnih partnera – Coca Cole Hrvatska i Erasmus studentske mreže Hrvatska. Predavači su bili profesor prof. dr. sc Boris Bakota s Pravnog fakulteta u Osijeku i dr. sc Mirela Mezak Matijević, pročelnica društvenog odjela Veleučilišta u Požegi.

 

 

„Današnja konferencija proizašla je iz želje da se studente potakne na zaštitu okoliša, ali i na zaštitu i prava životinja jer smo svjesni da budućim generacijama ništa neće ostati ako se okoliš nastaviti onečišćavati sadašnjim tempom“, rekla je organizatorica Ivana Pavelić.

Prije konferencije, u prostorima Veleučilišta održana je i radionica za djecu Dječjih vrtića Požega u kojoj su oni najmlađi imali prilike naučiti kako zaštiti okoliš u kojemu žive.

 

 

Potaknuti temom, studenti, koji su svjesni da izrazito puno papira koriste printanjem skripti i ostalih materijala potrebnih za učenje, proveli su interno istraživanje u kojemu su došli do zaključka da jedan student u akademskoj godini isprinta preko 25 kilograma papira.

Studenti su dobili i prigodne pakete kojima je cilj poticanje zaštite okoliša, a poklon paket sastojao se od staklenih višekratnih boca za vodu kako bi došlo do smanjenja korištenja jednokratnih plastičnih.