Arhiva

Upravljao automobilom s 3,35 promila alkohola u krvi

05-03-2018 • 00:00
Rva

Protiv vozača slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti određena novčana kazna u iznosu od 15 tisuća kuna, 3 negativna prekršajna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima u trajanju od devet mjeseci.

Protiv vozača slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti određena novčana kazna u iznosu od 15 tisuća kuna, 3 negativna prekršajna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima u trajanju od devet mjeseci.

Jučer oko 2.50 sati u Osječkoj ulici u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 26-godišnjaka s područja Jakšića koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od čak 3,35 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“ požeških registarskih oznaka. Zbog velike koncentracije alkohola pregledan je kod liječnika te je utvrđeno da je sposoban za zadržavanje, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja. Protiv njega slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti određena novčana kazna u iznosu od 15 tisuća kuna, 3 negativna prekršajna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima u trajanju od devet mjeseci.

Još jednog nesavjesnog vozača policija je u alkoholiziranom stanju zatekla u subotu 3. ožujka 2018., oko 17,20 sati u Srednjem Selu. Riječ je o 47-godišnjaku koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,47 promila upravljao osobnim automobilom marke „Kia“ požeških registarskih oznaka. I on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola.

Dogodio se i jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u subotu, 3. ožujka 2018., u 16.45 sati u Ratarničkoj ulici u Požegi. Nepoznati vozač je nepoznatim vozilom zbog nepropisnog obilaženja udario u 17-godišnju pješakinju, koja je tom prilikom zadobila laku tjelesnu ozljedu, dok je on napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem i pozivaju građane da ako imaju korisnih informacija o ovom događaju kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Policija je zabilježila i slijetanje vozila zbog neprilagođene brzine U subotu, 3. ožujka 2018., oko 19.30 sati, na cesti između Kamenskog Vučjaka i Gornjih Vrhovaca 37-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Toyota“, požeških registarskih oznaka, te je zbog neprilagođene brzine vozilom sletio s kolnika. Istom je naplaćena novčana kazna zbog prekršaja neprilagođene brzine.