Arhiva

Tamara Puač: Terase rade punom parom, a nitko ne plaća zakup ili plaća tko zna kako

03-04-2018 • 00:00
Rva

Dječjom pjesmicom o Antuntunu započela je današnju konferenciju za medije Tamara Puač, predsjednica Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Požege, podsjećajući na posljednju sjednicu Gradskog vijeća

Dječjom pjesmicom o Antuntunu započela je današnju konferenciju za medije Tamara Puač, predsjednica Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Požege, podsjećajući na posljednju sjednicu Gradskog vijeća

Dječjom pjesmicom o Antuntunu započela je današnju konferenciju za medije Tamara Puač, predsjednica Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Požege, podsjećajući na posljednju sjednicu Gradskog vijeća.

„I evo ga opet! U lipnju prošle godine HDZ je u Gradskom vijeću izglasao Izmjenu Odluke o davanju u zakup javnih površina i neizgrađenog građevinskog zemljišta dopunom u dijelu postavljanja montažno-demontažnih drvenih podloga (podesta) za terase ugostiteljskih objekata, te da uvjete i postavu takvih podloga rješenjem utvrđuje nadležni Upravni odjel. Sve to na snagu je stupilo 07.srpnja 2017. godine i od tada ništa više. Do dana današnjeg gradonačelnik sa svojim službama nije našao za shodno odrediti ni jednu provedbenu mjeru (način, vrstu, kvalitetu, oblik, rokove itd.) , a ponajmanje da se sjetio osigurati i sredstva u gradskom proračunu za provođenje te Odluke (procjena je da bi za terasu od 25 m2 trebalo 12.500 kn). Vjerojatno su prezaposleni oko Cesarićeve škole“, rekla je Tamara Puač te se zapitala što sad.

„U proljeće smo već dobro zagazili, terase su postavljene ispred ugostiteljskih objekata i koriste se, nikakvih rješenja za korištenje nema  i nitko ne plaća ili plaća tko zna kako. Čuju se samo kuloarska došaptavanja – zaribali su stvar, provedbene mjere zaboravili, novac u proračunu nisu osigurali, ugostiteljima taj namet ne mogu natovariti na leđa, terase se koriste punom parom, nitko ne plaća ili se plaća tko zna kako, nema ni na osnovu čega, nema rješenja, tako da je i po pitanju terasa Antuntun stvorio živi Divlji zapad“, dodaje Puač.

Na kraju je kao vijećnica u Gradskom vijeću pozvala i predložila da se na prvoj sjednici Gradskog vijeća izmijeni Izmijenjena Odluka, točnije da se ukine ona donesena prije devet mjeseci, da se izdaju rješenja po starom kako bi korištenje terasa bilo ozakonjeno i spasi barem što se spasiti da, a odgovorne oštro sankcionira.

Iz Grada Požege smo zatražili reakciju na navode vijećnice Tamare Puač, koju ćemo objaviti po primitku.