Arhiva

Skrivao arsenal oružja dovoljan za manji rat

07-05-2018 • 00:00
Rva

Nezapamćeni arsenal oružja pronašli su u petak djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske na području općine Brestovac

Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Nezapamćeni arsenal oružja pronašli su u petak djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske na području općine Brestovac

Nezapamćeni arsenal oružja pronašli su u petak djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske na području općine Brestovac, u kući u kojoj prebiva 78-godišnjak. Što su pronašli, rekao je vođa grupe za organizirani kriminalitet Policijske uprave požeško-slavonske Hrvoje Gašparac.

Protiv 78-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja od 78-godišnjaka iz preventivnih razloga oduzeto je oružje i streljivo za koje je posjedovao dozvolu za držanje i nošenje.

U prva četiri mjeseca na području Policijske uprave požeško-slavonske  predano je sedam komada automatskog oružja, 64 komada rasprskavajućeg oružja (od toga 30 ručnih bombi, šest mina i 28 ostalih rasprskavajućih sredstava),  zatim 2 kg eksploziva te 3310 komada raznog streljiva. Policija podsjeća da je i dalje u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život. itno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.