Arhiva

Šeks u novim knjigama progovara o sukobu Tuđmana s Manolićem i Mesićem

10-10-2018 • 00:00
Rva

Dvorana Županijske obrtničke komore bila je pretijesna da bi primila sve koji su došli na predstavljanje knjiga Vladimira Šeksa pod nazivom Državni udar I i II

Content photo Content photo
00:00
00:00
Content photo Content photo Content photo

Dvorana Županijske obrtničke komore bila je pretijesna da bi primila sve koji su došli na predstavljanje knjiga Vladimira Šeksa pod nazivom Državni udar I i II

Dvorana Županijske obrtničke komore bila je pretijesna da bi primila sve koji su došli na predstavljanje knjiga Vladimira Šeksa pod nazivom Državni udar I i II.

Riječ je o knjigama koje opisuju ratna zbivanja tijekom 1993. i 1994. godine u Bosni i Hercegovini te govori o unutarstranačkim sukobima u tadašnjem HDZ-u, kad su Josip Manolić i Stipe Mesić pokušali povratiti svoje narušene pozicije izazivanjem državnog udara i rušenjem Franje Tuđmana. Također, knjiga se bavi ratnim događanjima u Bosni i Hercegovini tijekom tog vremena i politici Hrvatske kao i svjetskoj politici prema BiH.

Knjigu su uz autora predstavili recenzenti Ivan Miškulin, profesor na Odjelu za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu te Dinko Čutura, ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu. Evo što je o knjigama rekao Čutura.

Miškulin smatra da se radi o možda najkorisnijem i najvrjednijem memoarskom prinosu koji je nastao u Hrvatskoj posljednjih desetak godina.

Prisutne je kao domaćin prigodnim riječima pozdravio gradonačelnik Požege Darko Puljašić, rekavši da je knjige napisao čovjek koji je bio kreator mnogih događanja te se može vidjeti stvarna slika onoga što se tada zbivalo i koliko je bila teška borba s vanjskim i unutrašnjim neprijateljima.