Arhiva

Radni sastanak predstavnika aglomeracija s područja Slavonije

24-01-2018 • 00:00
Rva

Razgovaralo se o aktualnoj problematici vezanoj uz projektnu dokumentaciju, s ciljem poboljšanja provedbe natječaja, kako bi se što prije započeo postupak realizacije.

Content photo Content photo

Razgovaralo se o aktualnoj problematici vezanoj uz projektnu dokumentaciju, s ciljem poboljšanja provedbe natječaja, kako bi se što prije započeo postupak realizacije.

Nakon što je u Osijeku početkom prosinca prošle godine potpisano niz ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz područja prometa i infrastrukture, gospodarstva, poduzetništva i obrta, zaštite okoliša i energetike, uprave i regionalnog razvoja za pet slavonskih županija, između ostaloga i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega, kao i Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica, danas je u Gradskoj vijećnici Grada Požege održan radni sastanak s predstavnicima ostalih slavonskih Aglomeracija.

Uz domaćine, gradonačelnika Grada Požege Darka Puljašića, njegova zamjenika Marija Pilona i direktora tvrtke Tekija d.o.o. Antu Kolića, sastanku su prisustvovali Mate Pušić, direktor Dvorca d.o.o. iz Valpova, Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik d.o.o., predstavnici Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. na čelu s direktorom Draženom Milinkovićem, direktor Đakovačkog vodovoda d.o.o. Ivan Kočiš te Dragutin Mihelčić ispred tvrtke Hidroprojekt-ing.

Razgovaralo se o aktualnoj problematici vezanoj uz projektnu dokumentaciju, s ciljem poboljšanja provedbe natječaja, kako bi se što prije započeo postupak realizacije. Podsjetimo, riječ je o projektima vrijednim 217,5 i 180 milijuna kuna koji će u sljedećih nekoliko godina donijeti značajna ulaganja u javnu vodoopskrbu i odvodnju na području Požeštine.