Arhiva

Požeško-slavonska županija revitalizira željeznički putnički prijevoz

14-02-2018 • 00:00
Rva

Nakon četiri godine revitalizirana je željeznička linija od Daruvara preko Pakraca i Lipika do Zagreba

00:00

Nakon četiri godine revitalizirana je željeznička linija od Daruvara preko Pakraca i Lipika do Zagreba

Nakon četiri godine revitalizirana je željeznička linija od Daruvara preko Pakraca i Lipika do Zagreba. Ova linija prvenstveno će koristiti prijevozu studenata i vozit će petkom na relaciji Zagreb – Lipik – Pakrac te nedjeljom na relaciji Pakrac – Lipik – Zagreb.

Prije desetak dana predstavnici četiri županije, među kojima je bio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, s predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza potpisali su Sporazum o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata iz kojeg proizlazi da će redoviti studenti i učenici srednjih škola imati osiguran besplatan prijevoz vlakom. Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancira učeničke karte u iznosu od 75%, a studentske s 50%, dok će razliku od sada podmirivati uključene županije, za što je iz proračuna Požeško-slavonske županije predviđeno do 50.000 kuna.

Župan Tomašević ističe da s Hrvatskim željeznicama žele poboljšati uslugu u istočnom dijelu naše županije.

Dodaje da se razgovara i o ponovnom otvaranju pruge prema Našicama i Osijeku, pa će naši studenti u Osijeku također imati besplatan prijevoz. Želja je i vratiti izravnu liniju putničkog vlaka Požega – Zagreb, ponajprije za potrebe studenata petkom i nedjeljom.