Arhiva

Požeški Riffovi pt. 9 – Žestoki riffovi požežana u subotu

06-03-2018 • 00:00
Rva

Požeški Riffovi su manifestacija organizirana s ciljem prezentacije neafirmiranih ili afirmiranih požeških umjetnika zaljubljenih u rock, hard rock, metal ili punk riffove, ali i s ciljem upoznavanja svih građana s glazbenom scenom u našoj zajednici, uz zabavu, opuštanje i druženje

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Požeški Riffovi su manifestacija organizirana s ciljem prezentacije neafirmiranih ili afirmiranih požeških umjetnika zaljubljenih u rock, hard rock, metal ili punk riffove, ali i s ciljem upoznavanja svih građana s glazbenom scenom u našoj zajednici, uz zabavu, opuštanje i druženje

Požeški Riffovi su manifestacija organizirana s ciljem prezentacije neafirmiranih ili afirmiranih požeških umjetnika zaljubljenih u rock, hard rock, metal ili punk riffove, ali i s ciljem upoznavanja svih građana s glazbenom scenom u našoj zajednici, uz zabavu, opuštanje i druženje. Riffovi jednom godišnje prezentiraju sve mlade i stare požeške glazbenike koji zajedno s posjetiteljima sudjeluju u razvijanju požeške rock scene čiji se počeci spominju još u 60-ima, a čiji odjek živi još i danas.

10. 03. 2018. • 21:00 • ulaz besplatan

Budući da se koncert održava u sklopu Dana Grada Požege, odlična je prilika da se tom prigodom prezentiraju i vrijednosti požeških rock glazbenika, svima i to besplatno jer se ulaznica za koncert ne naplaćuje.

Na Požeškim Riffovima do sada su nastupali sljedeći požeški sastavi: C4, Javni red, Loš Primjer, We Come One, Slijepi Putnici, Beznadni Slučaj, Vrane, Rusalka, Aldumaš, Koza Nostra, Izvanredno Stanje, Amen, Pink’d, Noone, Dark Ages, Plan 9 iz svemira, Defiant, Nonsense, Apollo 13, Masakrist, Mother’s Milk, Matter Of Time, No Name, Scarecrow, Genetic Plant, Gogs, Alo Požega, Grešnici, Tempest, Nuclear Altar i Married Body. Ovom prilikom pozivamo bendove da nam se jave za nastupe na sljedećim riffovima.

LOOKED GREEN
A iz susjedne nam Velike dolazi ekipa koja više od 30 godina sudjeluje u stvaranju i širenju rock and rolla po cijeloj Požeštini, ali i šire. Čast nam je i njih ugostiti na ovogodišnje Riffove. Sve je krenulo ljeti 1979. kad su dva studenta u selu i samouki majstor-stolar odlučili osnovati bend po uzoru na stotine američkih i britanskih bendova. Umjesto početnog naziva WPM netko je predložio Looked Green u smislu „viđeno zeleno“ tj. slobodno, prirodno, početno, proljetno. Smjestili su se u ostavi- kokošinjcu najstarije bake gornjeg kraja sela, dovukli posuđene bubnjeve, dva stara radio-aparata, akustične gitare sa magnetima i mikrofon starog magnetofona i započeli sa učestalim probama. Bend je zatim jedan period nastupao bez originalnog basista i sa sve više gostiju, glazbenika sa strane, tako da je više ličio na „session“ okupljanja i seosku ikonu nego progresivnu grupu. Redaju se nastupi po raznim klubovima od Požege, Baranje, Mađarske, Broda, Zagreba, Zaprešića, kao i na raznim susretima motorista i pokojem festivalu. U duhu osnivača i inspiracije starih bluzera&rokera te neumornom stvaralačkom geniju Mege kroz vrijeme nastaju najpoznatije stvari benda ( Fixin’ Ten o’clock PM Blues, Lapjak Hill Blues, Slowhand i dr.) U bendu su danas: IVICA Perković MEGA – vokal / gitara, DALIBOR Popović POP – bas gitara, BRANKO Štivić STIWA – II gitara i MARIO Perković CAT – bubnjevi.

YT: https://www.youtube.com/watch?v=0_S01wV8WUo

DISBAJA
Gosti ovogodišnjh Riffova, ekipa koja je, ne samo godinama podržavala i potpomagala požešku scenu, nego je i jedan od članova benda požežanin. Zato nam je drago da budu dio ove priče. Disbaja je zagrebački d-beat hardcore bend nastao 2015. godine. U prvoj postavi je snimio EP “Realm of Absurd” koji su samoizdali kao cd. Iza sebe imaju europsku turneju i nekolicinu regionalnih koncerata sa imenima kao što su: Doom, Hellbastard, Dislike, The Mob, Nuclear Altar, Visions of war, Extreme Noise Terror, Pakt, Đornata… U pripremi je cjelovečernji album prvjenac “Time is… Cruel Master”, te će vam ovom prilikom prezentirati neke od novih traka s njega. Utjecaje vuku iz metal pank scene 80-ih i 90-ih kao što su stari Dislike, Masskontroll, Sepultura, Bolt Thrower, Celtic Frost, Extreme Noise Terror, Exploited i slični. Ovo je ujedno i zadnji koncert prije radne pauze benda, pa je ovo prava prilika da ih pogledate ako već niste.

FB: https://web.facebook.com/disbaja/
YT: https://www.youtube.com/user/cthulhudude
BC:https://realmofdisbaja.bandcamp.com/

PANTA RHEI
Još jedan svježi požeški bend koji će se po prvi puta predstaviti na Riffovima. Imali smo ih prilike gledati na Gigfestu te na par lokalnih koncerata. Definitivno se radi o osvježenju u požeškim redovima. Panta Rhei je psihodelični stoner doom sastav ili se barem tako naziva kako bi pronašao neku kategoriju kojom bi se takva glazba dala opisati. Bubanj, bass gitara i frula u harmoničnim i disonantnim tonovima stvaraju zvučna polja i planine te opisuju neshvatljivo ljudskome umu. U svojoj srži je glazba eksperimentalna, minimalistička i fokusira se na snagu emocionalnog izražaja i mistiku u samom zvuku i atmosferi.

FB: https://www.facebook.com/PantaRheiStonerDoom/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=mpEmf5GaFb4

ZAMAK
Novi požeški punk bend je uspješno zaredao niz svojih prvih lokalnih nastupa pa je neminovno da se pojave i na Riffovima, po prvi put. Ideja za bend postoji otprilike par god no ozbiljno kreću s radom početkom 2017. godine. Uz par svojih stvari sviraju obrade bendova Amebix, Zabranjeno Pušenje, Trula koalicija itd. Glazbeno su mix punka, wavea, crusta punka i hardcore-a. Zamak čini trojac Mata – gitara/glas, Andrej – bas i Neno – bubnjevi/vokal, članovi koji su palili po mnogim požeškim bendovima (Loš Primjer, Fight Back, Hellback, Ljena Đubrad, Anti talents, Apatridi…).

FB: https://www.facebook.com/ZAMAK-947998795238589/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=0vkSr0GQCB4

KOORDINATOR i ORGANIZATOR PROGRAMA: Udruga KAMP
POKROVITELJ: Turistička zajednica Grada Požege
SPONZORI: Ožujsko, Slawoner

Facebook event