Arhiva

Požeška tvrtka Experta grupa d.o.o. vrši rekonstrukciju javne rasvjete na području Općine Križ

28-09-2018 • 00:00
Rva

Tijekom narednih 30 dana bit će zamijenjeno preko 1200 zastarjelih rasvjetnih tijela novom energetski učinkovitom LED rasvjetom

Content photo Content photo

Tijekom narednih 30 dana bit će zamijenjeno preko 1200 zastarjelih rasvjetnih tijela novom energetski učinkovitom LED rasvjetom

Požeška tvrtka Experta grupa d.o.o. kao vodeći partner te LED rasvjeta d.o.o. Požega i Veritas Esco iz Splita kao partneri započeli su radove na rekonstrukciji kompletne javne rasvjete na području Općine Križ u Zagrebačkoj županiji.

Tijekom narednih 30 dana bit će zamijenjeno preko 1200 zastarjelih rasvjetnih tijela novom energetski učinkovitom LED rasvjetom. Glavni cilj potpisivanja ovog gotovo 4 milijuna kuna vrijednog ugovora o energetskom učinku je modernizacija, rekonstrukcija i učinkovito upravljanje sustavom javne rasvjete na području Općine Križ, a ugovor je potpisan na 10 godina.

Također, u sklopu modernizacije javne rasvjete otvara se mogućnost da umjesto postojećeg režima javne rasvjete u kojem se javna rasvjeta gasi u određeno vrijeme, na mjestima gdje se to pokaže potrebnim, javna rasvjeta radi cijelu noć. Svrha ovog projekta je da se kroz uštede potrebne energije za javnu rasvjetu modernizira postojeća javna rasvjeta i omogući stanovnicima kvalitetnija komunalna usluga.