Arhiva

Policija provela akciju usmjerenu na nadzor nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje

12-06-2018 • 00:00
Rva

U današnjoj akciji uz kazne nesavjesni vozači dobili su i bluetooth slušalice.
 

Content photo Content photo Content photo
00:00
Content photo

U današnjoj akciji uz kazne nesavjesni vozači dobili su i bluetooth slušalice.

Na području Policijske uprave požeško – slavonske danas je provedena preventivno  – represivna akcija usmjerena na nadzor nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje u prometu.

Kod starog autobusnog kolodvora u Ulici Stjepana Radića u Požegi, policijski službenici obavljali su nadzor prometa uz podjelu prigodnog promidžbenog materijala.

Akciji su nazočili službenik pod odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Krunoslav Kokić i službenik za odnose s javnošću PU Požeško-slavonske Goran Matijević. Na području naše Policijske uprave tijekom prvih pet mjeseci ove godine procesuirano je ukupno 99 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, rekao je Goran Matijević, policijski službenik za odnose s javnošću i podsjetio vozače na opasnosti koje donosi korištenje mobitela tijekom vožnje.

Novčana kazna za ovaj prekršaj je 500 kuna, moguće ju je platiti i na mjestu prekršaja u polovičnom iznosu ili naknadno po izdavanju prekršajnog naloga,  a moguće je izdati i mjeru pisanog upozorenja. U današnjoj akciji uz kazne nesavjesni vozači dobili su i bluetooth slušalice.