Arhiva

Pet tvrtki doniralo ustanovu za djecu s teškoćama u razvoju

08-09-2018 • 00:00
Rva

Kombinirano igralo ima mali i veliki tobogan, dvije ljuljačke, penjalicu, lojtre za penjanje. Na ovom igralu uključene su sve mišićne skupine kod djece, rekla je ravnateljica Marijana Cmrečnjak Majstorić

Kombinirano igralo ima mali i veliki tobogan, dvije ljuljačke, penjalicu, lojtre za penjanje. Na ovom igralu uključene su sve mišićne skupine kod djece, rekla je ravnateljica Marijana Cmrečnjak Majstorić

Vrijednu donaciju, igralo, koje je ovih dana instalirano u dvorištu Centra Zlatni cekin u ustanovi koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju predškolskog i školskog uzrasta doniralo je pet slavonskobrodskih tvrtki. Đuro Đaković Montaža, Montaža Izolak, MS Mont, Auto Will i tvrtka Luminar Zlatnom cekinu poklonili su igralo vrijedno 22.000 kuna, javlja 24 sata.

– Kombinirano igralo ima mali i veliki tobogan, dvije ljuljačke, penjalicu, lojtre za penjanje. Na ovom igralu uključene su sve mišićne skupine kod djece. Zna se da misao stvara pokret i on je s ovim igralom jako naglašen  – rekla je Marijana Cmrečnjak Majstorić, mag. paed., ravnateljica Dječjeg vrtića koji djeluje u okviru Zlatnog cekina. Radost djece je velika, novo igralo još ispituju, ali po onome što se moglo vidjeti vrlo su spretni u korištenju nove sprave.

– Tu su njihove tete koje su stalno s njima, koje im pomažu da bi savladali do jučer za neke od njih teške prepreke. Igralo nema pomoćnih rukohvata, već djeca moraju upotrijebiti svoju vlastitu snagu da bi se popeli na vrh i spustili toboganom koji im je svima privlačan – rekla je ravnateljica dodajući kako je to njima velika pomoć u radu. Na dvorištu je u jednom trenutku bilo šezdesetak djece i većina njih je bila na igralu, osim jedne grupe malih „arheologa“ koji su u pijesku iskopali, kako su rekli, kost dinosaura. Bila je žila korijena obližnjeg stabla.

– Iskopali smo više kostiju i za koji dan iskopati ćemo cijelog dinosaura – rekli su mališani bujne mašte, sretni što će biti na vijestima. Najnovije igralo u Zlatnom cekinu osim djece polaznika vrtića, njih oko 100 i tridesetak djece koji su na stacionaru koristit će u jednom tjednu i oko 200-tinjak mališana koji dolaze u Polikliniku. Fra Ilija Jerković, čovjek koji je zaslužan za utemeljenje ove značajne ustanove izuzetno je zadovoljan donacijom.

– Počeli smo novu pedagošku godinu s novim igralom koje je jako razveselilo djecu. Zahvalni smo tvrtkama koje su nam ga donirale, jer do sada smo uglavnom donacije dobivali izvana, ali njih je sve manje i manje i od sada ćemo se morati osloniti na domaće snage. Nažalost u posljednjih nekoliko godina je sve više i više djece koja trebaju našu pomoć – rekao je fra Ilija Jeković.