Arhiva

Park prirode Papuk bilježi novi rekord – Jankovac ove godine posjetilo više od 10.000 posjetitelja

26-05-2018 • 00:00
Rva

Desettisućiti posjetitelj koji je dočekan u Park šumi Jankovac pokazatelj je kako zaštićena područja mogu značajno doprinijeti  turizmu i razvoju lokalnih sredina u kojima se nalaze.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Desettisućiti posjetitelj koji je dočekan u Park šumi Jankovac pokazatelj je kako zaštićena područja mogu značajno doprinijeti turizmu i razvoju lokalnih sredina u kojima se nalaze.

Ako je suditi po broju posjetitelja koji su ove godine odlučili posjetiti Park prirode Papuk, onda možemo reći da je Papuk postao možda i najpoželjnije kontinentalno odredište. Naime, iako još nije završila niti prva polovica 2018. godine, već sada možemo potvrditi da će ova godina zabilježiti rekordan rast broja posjetitelja. Tako je 2017. godina sa nešto više od 7 000 posjetitelja do sada bila najposjećenija, no 2018. će zasigurno zabilježiti novi rekord jer do sada je Papuk odnosno Park šumu Jankovac posjetilo više od 10 000 posjetitelja.

Ovog tjedna Park šumu Jankovac posjetila je i Sara Horak iz Daruvara te tako postala desettisućiti posjetitelj bisera Slavonije – Jankovca.
Prateći aktivnosti Parka na društvenim mrežama odlučila sam po prvi put posjetiti Jankovac čija me ljepota doista zaintrigirala. Ugodno sam iznenađena dočekom i na kraju mogu samo reći da ću Papuk preporučiti svima koji požele odmor provesti u netaknutoj prirodi – poručila je Sara Horak.

Prigodni poklon desettisućitoj posjetiteljici uručio je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac koji je tom prigodom istaknuo kako je očito da Papuk svakim danom postaje sve značajnije odredište brojnih turista koji otkrivaju njegove ljepote.

Desettisućiti posjetitelj koji je dočekan u Park šumi Jankovac pokazatelj je kako zaštićena područja mogu značajno doprinijeti  turizmu i razvoju lokalnih sredina u kojima se nalaze.

Park ima mjesta za sve koji žele doći i uživati u prirodi, a na upravi Parka je da omogući infrastrukturu i ponudu koja će dovesti u ravnotežu interes posjetitelja i zaštitu prirode. Zato su bitna ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu te širenje sadržaja i ponude – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Najjači turistički adut parka, Park šuma Jankovac i ove godine privlači najveći broj posjetitelja od kojih je najveći udio domaćih gostiju i većinom se radi o školskim ekskurzijama. Radi ujednačavanja statusa posjetitelja, od početka ove godine uvedeno je plaćanje pojedinačnih ulaznica i to samo za područje Park šume Jankovac, a cijena ulaznice  iznosi simboličnih 10,00 kuna.