Arhiva

Ovogodišnja Požeška šetnja muzejskim ljetom ugostit će četiri izložbe

15-06-2018 • 00:00
Rva

Program počinje 22. lipnja izložbom slika 3. Međunarodne slikarske kolonije Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“.

Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo
00:00

Program počinje 22. lipnja izložbom slika 3. Međunarodne slikarske kolonije Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“.

U velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Požega od 22. lipnja do 20. kolovoza i ove godine održat će se „Požeška šetnja muzejskim ljetom“ koja će ugostiti četiri izložbe. Lidija Španiček, muzejska savjetnica predstavila je program, koji započinje 22. lipnja izložbom slika 3. Međunarodne slikarske kolonije Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“.

rekla je Šapniček. Prof. dr.sc. Josip Fajdić posebno je ovom prigodom istaknuo kako se među 28 autora koji će se predstaviti, nalazi čak devet akademskih slikara.

rekao je dr. Fajdić. Izložba 3. Međunarodna slikarska kolonija Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ bit će otvorena do 30. lipnja. Druga po redu bit će izložba požeškog slikara Željka Radmirovića, koju će Požežani moći pogledati od 3. do 15. srpnja. Njegov dosljedan, ozbiljan i studiozan pristup prisjetit će stariju generaciju na slikara koji je svojim stvaralaštvom išao ispred vremena, a mladima će pokazati da je iskren pristup slikarstvu uvijek moderan, jer polazi od istinitosti slikarevog doživljaja. Od 17. srpnja do 6. kolovoza, izložbom će se predstaviti i trojica slikara, članovi Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić”: Riječ je o Milanu Bajtu, akademskom slikaru, Dragutinu Bajtu, nastavniku likovne kulture i Dragutinu Kepiću, slikaru i ilustratoru.

rekla je Rajka Radoš, predsjednica udruge „M. Peić“, napomenuvši da će uz izložene slike biti organizirane i pjesničke večeri. Požeška šetnja muzejskim ljetom završava izložbom fotografija, Mire Vitenberg, i Snježane Mekić Delić, a bit će otvorena od 10. do 20. kolovoza.