Arhiva

Od idućeg tjedna učenici i studenti povoljnije će putovati vlakom u Zagreb

02-10-2018 • 00:00
Rva

Promotivna besplatna vožnja za sve najavljena je za ponedjeljak 8.listopada 2018. u 18,35 sa Željezničkog kolodvora u Požegi.

Content photo Content photo
00:00
Content photo

Promotivna besplatna vožnja za sve najavljena je za ponedjeljak 8.listopada 2018. u 18,35 sa Željezničkog kolodvora u Požegi.

HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Požeško – slavonskom županijom uvodi novi vlak namijenjen prvenstveno prijevozu studenata i učenika. Za studente je prijevoz u potpunosti besplatan. Županija sufinancira 50 posto cijene karte a ostatak HŽ Putnički prijevoz.

Za učenike s prebivalištem na području Županije čije je polazište ili odredište Požega ili Pleternica, Županija će sufinancirati prijevoz za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području Županije, u iznosu od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja prema cijenama HŽ Putničkog prijevoza koje vrijede na dan kupnje karte. HŽ Putnički prijevoz će navedenim korisnicima odobriti povlasticu u iznosu od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Vlakovi će voziti petkom na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Požega, a nedjeljom na relaciji Požega – Zagreb Glavni kolodvor. Riječ je o vlaku koji se uvodi od ove akademske godine, a studenti i učenici moći će koristiti ovu pogodnost već od sljedećeg ponedjeljka 8. listopada. Vlak će krenuti iz Požege u 18,35 sati i u Zagreb bi trebao stići oko 21,50 sati. Zaustavljanje vlaka je na kolodvorima Pleternica, Nova Kapela – Batrina, Novska, Kutina i Ivanić Grad. Vlak na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Požega vozit će petkom a prvi će krenuti prema Požegi 12. listopada s polaskom s Glavnog kolodvora Zagreb u 16,35 sati, uz zaustavljanje vlaka u Ivanić Gradu, Kutini, Novskoj, Novoj Kapeli – Batrini i Pleternici s dolaskom u Požegu u 19,58 sati.

Najavio je to požeško – slavonski župan Alojz Tomašević na danas održanoj konferenciji za novinare.

Pozvao je župan Tomašević i dodao kako studenti i učenici koji to još nisu učinili, prijaviti se mogu u pisarnici Požeško – slavonske županije, Županijska 7, u Požegi (Ljuban Čolić, 099/4628-274.), te priložiti potvrdu o prebivalištu, i potvrdu o redovnom školovanju.

Na temelju tih dokumenata Požeško – slavonska županija izdat će potvrdu korisniku, a temeljem koje će korisnik izraditi pametnu karticu HŽPP-a na blagajni Željezničkog kolodvora Požega. Cijena izrade pametne kartice je 50kn + fotografija 3 x 3,5cm.

Ovom prilikom najavljeno je kako se početkom sljedeće godine planira i sufinanciranje od 70 posto cijene prijevoza vlakom za sugrađane koji se nalaze na privremenom radu u Zagrebu.