Arhiva

Mladi prirodoslovci Marko Šarić i Iva Prevendar na prijemu kod gradonačelnika

25-01-2018 • 00:00
Rva

Učenici požeške Gimnazije Marko Šarić i Iva Prevendar sudjelovali su prije desetak dana na Državnom turniru mladih prirodoslovaca

Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo

Učenici požeške Gimnazije Marko Šarić i Iva Prevendar sudjelovali su prije desetak dana na Državnom turniru mladih prirodoslovaca

Učenici požeške Gimnazije Marko Šarić i Iva Prevendar sudjelovali su prije desetak dana na Državnom turniru mladih prirodoslovaca. Marko Šarić osvojio je četvrto mjesto te će predstavljati reprezentaciju Hrvatske na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u srpnju u Gruziji. Mlade prirodoslovce je u pratnji mentorice profesorice Magdalene Srdarević danas primio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

S kojim radom je osigurao odlazak u Gruziju te što ga očekuje do srpnja, pojasnio je sam Marko.

Učenica Iva Prevendar na državnom turniru sudjelovala je s radom kroz koji je u suradnji s Upravom šuma Požega mjerila širinu godova na stablima, na temelju kojih je zaključila kakvi su vremenski uvjeti bili na našem području u prošlosti. Mentorica Srdarević ističe da je ovo četvrta godina u nizu da Gimnazija Požega ima reprezentativce, a s međunarodnih turnira redovno su se vraćali s medaljama.

Godine 2015. učenica Klara Stojčević sudjelovala je na turniru u Beogradu i osvojila zlatnu medalju, 2016. godine učenik Luka Korov osvojio je srebro u Iranu, a prošle godine učenica Mateja Ostojić brončanu medalju u Kini. Uz nadu da nas ove godine ponovno očekuje zlato, gradonačelnik je obećao potporu Grada Požege za sve njihove projekte za koje ne bude dovoljno sredstava te učenicima uručio prigodne poklone Grada Požege.