Arhiva

Kanižlićevci pozivaju građane na donaciju rabljenih stvari

06-05-2018 • 00:00
Rva

Ove godine prikupljaju igračke, igre, knjige, kućanske predmete, nakit. Doniranjem stvari građani čine višestruko dobro: nepotrebne predmete ne bacaju, već poklanjaju i omogućuju sugrađanima da pronađu nešto za sebe i svoje obitelji, a u isto vrijeme pomažu i napuštenoj, siromašnoj i izgladnjeloj djeci Liberije.

Content photo

Ove godine prikupljaju igračke, igre, knjige, kućanske predmete, nakit. Doniranjem stvari građani čine višestruko dobro: nepotrebne predmete ne bacaju, već poklanjaju i omogućuju sugrađanima da pronađu nešto za sebe i svoje obitelji, a u isto vrijeme pomažu i napuštenoj, siromašnoj i izgladnjeloj djeci Liberije.

U požeškoj Osnovnoj školi Antuna Kanižlića 6. godinu za redom provodi se  projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“. Projekt se ostvaruje u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska. Marijini obroci Hrvatska dio su velikog međunarodnog projekta Mary`s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta, zahvaljujući donacijama i nesebičnoj pomoći brojnih volontera, osiguravaju jedan obrok dnevno izgladnjeloj  djeci koja su na rubu najtežeg siromaštva, izgladnjelosti i umiranja. Taj „Marijin obrok“ djeci  je najčešće jedini obrok u danu. Jednostavan koncept Marijinih obroka – dati djetetu jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja, u školi – uspješno nastoji ublažiti jedan od najvećih problema današnjice, a to je glad. Mary`s meals trenutačno u svijetu hrane više od 1 250 000 djece.

“Edukativnim projektom „Gladnoj djeci za školski obrok“ nastojimo podići svijest naših učenika, ali i članova njihovih obitelji te svekolikog građanstva grada Požege, o problemima siromaštva i gladi, poučiti ih  zahvalnosti, požrtvovnosti, djelatnoj ljubavi i solidarnosti za potrebitije od njih, odgajati ih i obrazovati u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, ljudskim pravima i pravima djece.  
U okviru ovoga školskoga projekta volonteri Marijinih obroka Hrvatska, uz pomoć učitelja, učenika i roditelja Škole, organiziraju tradicionalni humanitarni Sajam rabljenih očuvanih stvari u svibnju 2017. u dvorištu Škole. Pozi vamo građane da nam doniraju stvari koje im nisu potrebne, a koje će nekome dobro doći. Ove godine prikupljamo igračke, igre, knjige, kućanske predmete, nakit. Doniranjem stvari građani čine višestruko dobro: nepotrebne predmete ne bacaju, već poklanjaju i omogućuju sugrađanima da pronađu nešto za sebe i svoje obitelji, a u isto vrijeme pomažu i napuštenoj, siromašnoj i izgladnjeloj djeci jer će donirane stvari posjetitelji sajma moći ponijeti kući u zamjenu za dobrovoljne donacije koje će biti upućene školskoj kuhinji Sackie Town Primary School u Liberiji u kojoj se školuje 244 djece kojoj je to jedini, Marijin obrok u danu. Naša je Škola stalni sponzor toj kuhinji.Pozivamo vas da donirate rabljene stvari koje vam više nisu potrebne te na taj način pomognete  i podržite ovu plemenitu akciju Kanižlićeve škole i Marijinih obroka Hrvatska.” – rekla je Valentina Čurčić, voditeljica projekta.

Posjetitelji sajma moći će u zamjenu za donaciju ponijeti neki od ponuđenih predmeta, pogledati prigodan dječji program, okrijepiti se u sajamskoj slastičarnici. Održat će se i edukativne likovne, kreativne, plesne radionice, a koje su namijenjene svoj djeci i učenicima drugih škola koji će posjetiti sajam.

Kanižlićevci vas stoga pozivaju da posjetite humanitarni sajam u četvrtak 17.svibnja 2018. od 9.00 do 14.00 sati te pomognete  i podržite ovu plemenitu akciju njihove škole i Marijinih obroka Hrvatska.