Arhiva

Izabrano novo vodstvo Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije

27-11-2018 • 00:00
Rva

Za predsjednika je jednoglasno izabran Ivan Svjetličić iz Požege, koji je u svom predstavljanju zahvalio dosadašnjem predsjedniku Slobodanu Manoviću i vodstvu na radu, te se zahvalio na ukazanome povjerenju

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Za predsjednika je jednoglasno izabran Ivan Svjetličić iz Požege, koji je u svom predstavljanju zahvalio dosadašnjem predsjedniku Slobodanu Manoviću i vodstvu na radu, te se zahvalio na ukazanome povjerenju

U subotu, 24. studenog 2018. u prostorijama HDZ-a Požeško-slavonske županije u Požegi, s početkom u 19:00 sati, održana je redovita Izborna skupština Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije.  Nazočnih 54 izaslanika biralo je novo vodstvo požeško-slavonske mladeži, članove Županijskog odbora, članove Nadzornog odbora i izaslanike za Opći sabor Mladeži HDZ-a koji će se održati 8. prosinca 2018. u Zagrebu.

Gosti Izborne skupštine bili su izaslanik predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požega i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić, te njegov zamjenik  Ferdinand Troha.


Nakon usvajanja dnevnog reda i formiranja radnih tijela Izborne skupštine, mladima se obratio gosp.Darko Puljašić, koji je u svom govoru istaknuo da su upravo mladi budućnost i stranke i Požeško-slavonske županije, te da su mladi potencijal koji ne smijemo izgubiti. Uime predsjednika Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško slavonske županije i svoje osobno, zahvalio je na radu i rezultatima dosadašnjem vodstvu, a novoizabranima poželio puno uspjeha u obnašanju odgovornih dužnosti.

Za predsjednika je jednoglasno izabran Ivan Svjetličić iz Požege, koji je u svom predstavljanju zahvalio dosadašnjem predsjedniku Slobodanu Manoviću i vodstvu na radu, te se zahvalio na ukazanome povjerenju. Najavio je da će Mladež i dalje biti aktivna, da će provoditi stranačku politiku, kao i akcije poput pomaganja potrebitima. Istaknuo je želju za uključivanjem što više mladih u stranačke aktivnosti kako bi svojim radom i konstruktivnim prijedlozima doprinijeli radu same stranke, ali i napretku cijele zajednice. Također je izjavio da isključivo sinergijom mladih i iskusnijih možemo doći do zajedničkih ciljeva. Mladi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici nisu ukras ili predizborni adut, nego temelj budućnosti  stranke i samog društva.

Nakon Izborne skupštine uslijedila je Konstituirajuća sjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije na kojoj je glavna točka bila izbor predsjedništva. Uz predsjednika, u predsjedništvo su izabrani glavni tajnik  Matias Buće iz Brestovca, zamjenici predsjednika Dario Ivković iz Velike, Mihaela Špehar iz Lipika, Mihael Andrijanić iz Pakraca i Josipa Šojat iz Pleternice, te Dario Lončarević iz Kaptola. Važno je napomenuti kako je po novom Statutu  HDZ-a  dobna granica za članstvo u Mladeži spuštena s 35 na 30 godina, a trajanje mandata skraćeno s četiri na dvije godine.