Arhiva

IN MEMORIAM TOMISLAV ČMELAR (1956-2018)

27-04-2018 • 00:00
Rva

Nakon duge bolesti dana 26. travnja u 62.godini preminuo je Tomislav Čmelar

Nakon duge bolesti dana 26. travnja u 62.godini preminuo je Tomislav Čmelar

Nakon duge bolesti dana 26. travnja u 62.godini preminuo je Tomislav Čmelar, zaposlenik Gradskog kazališta Požega. Tomislav Čmelar rođen je 21.10.1956.godine. Nakon završene osnovne škole i Gimnazije u Požegi završava poslijediplimski studij pedagoškog praktikuma,  a visoku stručnu spremu stječe na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu dodiplomirajući razrednu nastavu i likovnu kuturu, a potom stječe i status dramskog pedagoga.

Nakon što je radio u nekoliko osnovnih škola na području Požeške kotline, Tomislav Čmelar zapošljava se u Gradskom kazalištu Požega na mjestu ravnatelja, a od 2013.obavlja funkciju voditelja dramskih studija Gradskog kazališta Požega. Tomislav Čmelar bio je prisutan u kulturnom životu Požeštine od 1980.godine kao individualac, nezavisni umjetnik, pokretač brojnih projekata poput dramske družine “Bizončica Marica”, rad sa požeškim srednjoškolcima, glumcima-amaterima.

Teško je nabrojiti sve one kazališne predstave osmišljene pod vodstvom Tomislava Čmelara ali zasigurno da će najdublji trag u kazališnom životu Požege ostaviti njegov pedagoški rad s mladima. Upravo zahvaljujući Tomislavu Čmelaru Požega se danas može pohvaliti kao rijetko koji grad sa tolikim brojem pofesionalnih glumaca koji su prošli dramske studije pod njegovim vodstvom. U kulturnom životu ove sredine ostat će nakon smrti Tomislava Čmelara jedna velika praznina.