Arhiva

Humanitarna akcija: Pomozite nam VIKA-ti

24-08-2018 • 00:00
Rva

Udruga Veličanka u suradnji sa Zakładom Slagalica iz Osijeka i marne s područja Općine Velika u rujnu pokreću humanitarnu akciju za opremanje Prve igraonice u Velikoj

Udruga Veličanka u suradnji sa Zakładom Slagalica iz Osijeka i marne s područja Općine Velika u rujnu pokreću humanitarnu akciju za opremanje Prve igraonice u Velikoj

Udruga Veličanka u suradnji sa Zakładom Slagalica iz Osijeka i marne s područja Općine Velika u rujnu pokreću humanitarnu akciju za opremanje Prve igraonice u Velikoj. U igraonicu su dobrodošla sva djeca u dobi od druge do šeste godine života i njihovi roditelji/skrbnici koji žele na kreativan i zanimljiv način provesti svoje slobodno vrijeme, a djecu naučiti nešto novo, te pritom ne platiti ništa.

U udruzi smatraju da bi ovakav tip igraonice djeci pomogao pri razvoju kreativnih i poduzetničkih vještina, prilagodbi života u zajednici, stjecanju novih znanja, razvijanju samosvijesti, ali i međusobnom povezivanju s drugom djecom na ovom području. Igraonica bi se održavala jednom tjedno u bivšoj zgradi Općine u Velikoj. Sadržaj i aktivnosti bile bi primjerene djeci i njihovoj dobi. Igraonicu bi vodili volonteri Udruge Veličanka zajedno s roditeljima.

Ovim putem Udruga Veličanka poziva stanovnike i tvrtke s područja Požeško-slavonske županije koje su u mogućnosti pomoći u opremanju igraonice u Velikoj, da svoj dobrovoljni prilog donesu na adresu  Trg bana Josipa Jelačića 36 (prostorije Udruge Veličanka) 

Za opremanje igraonice potrebna im je sljedeća oprema: dječje igračke (didaktičke, kreativne, motoričke), školski pribor (škare, bojice, papiri, Ijepila, flomasteri i drugo), police, dječje knjige slikovnice, stolići i stolice, tepih i razne kutije za igračke.

Ukoliko netko želi, može svoj novčani prilog uplatiti na Broj računa  HR1823300031100399777 Splitska banka, s naznakom ZA VIKU.

– Unaprijed zahvaljujemo svima koji su omogućili i koji će omogućiti našim mališanima besplatnu igru i opremiti Igraonicu kakvu su djeca do sada mogla samo sanjati. Za sve dodatne informacije možete nam se javiti na mail: velicka.vika@gmail.com ili putem Facebook stranice „Velička igraonica kreativnih avanturista-, izjavila je koordinatorica projekta Magdalena Brižić Sertić ispred Udruge Veličanka.