Arhiva

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Predstavljena kampanja “Zaposli se u Hrvatskoj”

30-05-2018 • 00:00
Rva

Hrvatski zavod za zapošljavanje je u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pokrenuo kampanju “Zaposli se u Hrvatskoj

Hrvatski zavod za zapošljavanje je u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pokrenuo kampanju “Zaposli se u Hrvatskoj

Hrvatski zavod za zapošjavanje je u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pokrenuo kampanju “Zaposli se u Hrvatskoj”, a s ciljem boljeg informiranja javnosti o aktivnostima Zavoda te mjerama aktivne politike zapošljavanja koju provode Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje. S tim u vezi jučer je na 47 lokacija u Hrvatskoj, podjelom promidžbenog materijala, predstavljena kampanja pa je tako bilo i u Požegi. Djelatnici Područnog ureda HZZ-a su građanima na Trgu sv. Trojstva, uz prigodne letke, davali osobno i dodatne informacije.

-Od devet mjera aktivne politike zapošljavanja koje postoje, najviše reklamiramo mjeru za samozapošljavanja jer je pokazala najbolje rezultate. Ove godine smo uvećali potporu do 55 000 kuna, a omogućena su i udruživanja. Ako osoba koja se samozaposlila želi zaposliti osobu na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, onda može dobiti i do 70 000 kuna ili ako se udružuje njih najviše pet, onda je to 275 000 kuna. U prva četiri mjeseca ove godine bilo je zahtjeva kao u cijeloj prošloj godini. U našoj županiji u 2017. godini bilo je 58 zahtjeva a sad ih već imamo 57.

Tu je još jedna novina – potpora za prvo zapošljavanje/pripravništvo, gdje se za mlade ljude koji izlaze iz sustava obrazovanja i koji se uključuju na tržište rada išlo s proaktivnom ulogom Zavoda prema poslodavcima. Pokušalo ih se motivirati da zapošljavaju što više mladih ljudi i da im daju veće plaće jer u ovoj mjeri HZZ sufinancira 50 posto iznosa njihove plaće i nema gornjeg limita. – kazala je v.d. predstojnice požeškog Područnog ureda Jasminka Antunović.


S djelatnicima Područnog ureda HZZ-a u predstavljanju kampanje sudjelovale su i osobe koje su već koristile neku od mjera aktivne politike zapošljavanja kao i poslodavci. Isto tako, građani su mogli dobiti i uvid u trenutnu ponudu poslova na našem području ali i sezonskih poslova na moru.