Arhiva

GKUD Požega organizira božićni koncert „Preveliku radost navišćujem vama“

13-12-2018 • 00:00
Rva

Božićni koncert „Preveliku radost navišćujem vama“ Gradskog kulturnog umjetničkog društva će se održati u petak, 21. prosinca s početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole

Content photo

Božićni koncert „Preveliku radost navišćujem vama“ Gradskog kulturnog umjetničkog društva će se održati u petak, 21. prosinca s početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole

Božićni koncert „Preveliku radost navišćujem vama“ Gradskog kulturnog umjetničkog društva,  koji će se održati u petak, 21. prosinca s početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole, najavili su sinoć predsjednica Hana Mijatović i članovi Ivona Alavanja i Toni Leskovar.

Domaćini će publiku provesti po cijeloj Lijepoj Našoj, od Slavonije i Baranje, preko Međimurja do Dalmacije, a pridružiti će im se i KUD  “Krešimir Šimić” Podcrkavlje, KUD “Luka Ilić Oriovčanin” iz Oriovca, KUD “Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi te KUD “Berda” iz Brestovca predstavljajući se svjetovnim i prigodnim crkvenim pjesmama.

„Od svibnja ove godine, imamo nove, vrhunske, mlade i stručne voditelje. Iznimna mi je čast što mogu reći da naše društvo vode dva velika profesionalca, Nikola Kramar, folklorni pedagog, nastavnik narodnih plesova i voditelj odrasle folklorne sekcije, te Valentin Petranović, profesor, voditelj tamburaške sekcije. Naravno, tu je još i Mirjana Petošić Vranić, dipl. učiteljica i učiteljica dječjeg folklornog plesa koja je s nama već dugi niz godina“, istaknula je Mijatović.

„Plan rada za sljedeću godinu je osmišljen, projekti su osmišljeni i apliciralo se na natječaje  Ministarstva kulture, Županije i Grada, zacrtani su neki malo veći ciljevi“, rekla je Mijatović i istaknula kako je izrazito zahvalna Gradu Požegi i gradonačelniku Puljašiću koji im apsolutno izlazi u susret, podupire ih i potpomaže te uviđa trud ovog izrazito mladog vodstva  i rad društva.

A što je to Gradsko kulturno umjetničko društvo Požega pripremilo, sugrađani će moći pogledati u sljedeći petak u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega.