Arhiva

Gabrijel Boban s NK Osijekom na pripremama u svojoj Velikoj

12-01-2018 • 00:00
Rva

Osječani u svojoj bazi u uvodnoj pripremnoj bazi u Velikoj imaju sve što im treba za nesmetani rad

Osječani u svojoj bazi u uvodnoj pripremnoj bazi u Velikoj imaju sve što im treba za nesmetani rad

Iako su Bijelo-plavi znali što ih čeka u Velikoj, gdje odrađuju uvodni dio priprema za drugi dio sezone, opet su se mnogi među njima ugodno iznenadili kad su stigli na odredište. To se prvenstveno odnosi na sportski kompleks koji je u vrlo dobrom stanju, a travnjak je odličan, što je stručnom stožeru bilo i najvažnije kada se razmišljalo o dolasku u Požeštinu.

Teren je podsjetio na ona vremena kada je Kamen Ingrad igrao u prvoligaškom društvu i vrijedi pohvaliti marljive ljude koji rade na njegovom održavanju, a i sva druga infrastruktura u okviru stadiona je ne samo funkcionalna, nego i uređena.

„Domaćini su tu od prvog dana i trude se da nam baš u svemu ugode, i već sada možemo zaključiti da je dolazak u Veliku u svakom smislu – pun pogodak. Nadamo se da će naše nogometaše u „Zlatnoj dolini“ pratiti i dobri vremenski uvjeti kako bi i po tom pitanju mogli odraditi sve ono što je stručni stožer isplanirao za razdoblje do 17. siječnja“, stoji na stranicama NK Osijek.

Gabrijel Boban posebno se razveselio dolasku osječkih nogometaša u Veliku. Ovo je njegov kraj, obiteljska kuća udaljena je svega kilometar i pol od stadiona na kojemu Bijelo-plavi ovih dana treniraju, a svakoga dana dođe ga pozdraviti netko od prijatelja ili rodbine. Naravno da ni djeca iz Škole nogometa NK Papuk ne propuštaju priliku fotografirati se s napadačem našeg prvoligaša.

„Igrao sam i ja nekada za Papuk, tu sam napravio prve nogometne korake. Potom sam bio u kadetima i juniorima Kamen Ingrada, a rano sam debitirao i za seniore. Igrao sam u onoj drugoligaškoj sezoni kada je klub, nažalost, nezadrživo ponirao i nije ga se moglo spasiti ni na terenu, ni izvan njega“, rekao je Boban.

Gabrijel je išao u Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića u Velikoj, dok je srednjoškolsko obrazovanje nastavio u Elektrotehničkoj školi u Požegi. Što se, pak, tiče nogometnog puta, brzo je potražio sreću izvan Požeštine:

„Prvo sam išao u Viroviticu, potom sam bio u Vinogradaru i Pomorcu, a nešto su me zivkali Domžale i Međimurje, ali se nismo uspjeli dogovoriti. Naravno da sam najplodonosnije razdoblje prije dolaska u Osijek imao u prvoligašu Zagrebu, a nadam se da ono najbolje od mene tek dolazi“.

Boban ima još dvojicu braće: Brunu koji je također nogometaš i trenutno pokušava pronaći angažman negdje u Austriji i Marija koji  živi u Zagrebu. U metropoli mu je i sestra Martina, dok je druga sestra Zorica u Pleternici. U Velikoj je ostala živjeti još jedino majka Katica.