Arhiva

[FOTO]Borci Karate – do kluba Požega iz Brčkog donijeli 21 medalju

13-03-2018 • 00:00
Rva

Natjecateljska ekipa je sudjelovala na 9.Otvorenom prvenstvu u karateu i ostalim borilačkim vještinama u Brčkom u organizaciji Kluba borilačkih sportova Lokomotiva.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Natjecateljska ekipa je sudjelovala na 9.Otvorenom prvenstvu u karateu i ostalim borilačkim vještinama u Brčkom u organizaciji Kluba borilačkih sportova Lokomotiva.

Aktivan vikend je iza članova Karate-do kluba Požega. Natjecateljska ekipa je sudjelovala na 9.Otvorenom prvenstvu u karateu i ostalim borilačkim vještinama u Brčkom u organizaciji Kluba borilačkih sportova Lokomotiva. Ovo je natjecanje na koje se redovito odazivaju. Ove godine turnir je okupio 418 natjecatelja iz 39 klubova iz Slovačke, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Rumunjske i Hrvatske. Natjecanje se tradicionalno održava u sklopu obilježavanja Dana Brčko distrikta. Ekipno najuspješnija je bila ekipa iz Makedonije, 2. mjesto je zauzela Bosna i Hercegovina, a predstavnici Hrvatske su osvojili 3. mjesto. Ukupno je podijeljeno 731 medalja i 835 diploma, a medaljama su se okitili i naši borci – doznajemo od trenera kluba Zdenka Oroza.

Na ovom natjecanju svoja znanja i vještine je pokazalo 11 naših natjecatelja. Prvo natjecanje je bilo za Melanie Zirdum, Luku Katića, Mateu Cindrić i Anu Katić. Antun Puklavac koji je bio i u ulozi trenera bio je i natjecatelj te je osvojio dvije brončane medalje u katama i borbama.

Elizabeta Ružičić kojoj je ovo bilo drugo natjecanje bila je zlatna u borbama, a srebro je osvojila u katama. Josip Bilić, velika nada kluba koji trenira u Pleternici bio je brončani u katama i zlatni u borbama, Ivana Vinković je u katama bila zlatna, Sonja Paulić je osvojila zlatnu medalju u katama i srebrnu u borbama, svojoj bogatoj kolekciji medalja Valentina Kristić je pridodala medalje i s ovog natjecanja, u najjačoj konkurencji osvojila je brončane medalje za kate i borbe, Melanie Zirdum je osvojila broncu u katama i srebro u borbama i veliki poticaj za daljnje sudjelovanje u natjecanjima kao i za Josipa Vinkovića koji je bio srebrni u katama i brončani u borbama, Matea Cindrić je i u katama i borbama bila brončana, a Ana Katić je osvojila broncu za kate i zlatnu medalju u borbama u svojoj kategoriji i tako s lijepim uspomenama došla sa svog prvog natjecanja.

“Jako sam ponosan jer su se ponovno neki članovi kluba borili u većoj kategoriji. Ukupno su osvojili 21 medalju od toga 5 zlatnih, 5 srebrnih i 11 brončanih. Zahvaljujem i roditeljima koji su išli na natjecanje, a posebno zahvaljujem Antunu Puklavcu koji je prvi puta bio u ulozi trenera kluba na natjecanju i izvrsno je odradio svoj posao što je još jedan dokaz da Klub ima dobru budućnost i unatoč svemu i dalje dobro radimo”- zaključio je trener Oroz koji na natjecanje nije išao jer je kao član Aikido kluba Aikikai Požega imao Međunarodni seminar tehničke komisije u organizaciji Hrvatskog aikido saveza.

Cilj požeškog Aikido kluba Aikikai Požega je popularizirati tu borilačku vještinu i nakon pristupnog dijela postati i punopravni član Saveza. Veliku čast svim sudionicima seminara je ukazao i veleposlanik Japana koji ih je posjetio. Seminar je održan na KIF-u u Zagrebu ove subote. Na seminaru je bila predstavljena i prva generacija školovanih aikido trenera koji su pohađali trenersku školu na Olimpijskoj Akademiji u Zagrebu. Jedan od tih trenera je i Alen Zita, glavni trener požeškog Aikido kluba ujedno i predsjednik Aikido društva “Slavonija” koji planira osnovati Slavonski demo team koji bi se trebao pokušati kvalificirati za sudjelovanje u Svjetskim igrama “World Combat Games” koje se sljedeće godine održavaju u Kini. Poseban mu je naglasak na tehničkom razvoju požeškog kluba.