Arhiva

[FOTO] Tri zlatne i jedna srebrena medalja za mlade tehničare na 12. međunarodnom sajmu inovacija „Inventum“

05-11-2018 • 00:00
Rva

Danas ih je u Gradskoj vijećnici primio i gradonačelnik Darko Puljašić
 

Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo

Danas ih je u Gradskoj vijećnici primio i gradonačelnik Darko Puljašić

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić primio je danas mlade tehničare Zajednice tehničke kulture Grada Požege, koji su pod vodstvom mentora Martina Kaprela na 12. međunarodnom sajmu inovacija „Inventum“ održanom u Iloku od 26. do 28. listopada godine osvojili 3 zlatne i 1 srebrenu medalju. Prijamu je nazočan bio i predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Požege Đuka Pelcl.

U konkurenciji 80 izlagača, naši mladi Požežani su se predstavili s četiri rada: Đurđica Pelcl i Filip Križanac s radom Dekorater, koji rješava izradu proizvoda od reciklažnih materijala, Luka Kotorac i David Gelenčir s radom Mini transporter flipsa, koji rješava transport flipsa i ostalih obrađenih materijala promjera 5-10 mm, Roko Puljašić i Marta Hac s Uređajem za drobljenje ječmenog i pšeničnog slada koji rješava obradu cjelovitog ječmenog i pšeničnog slada, a koji daje povoljan učinak na ljudsko zdravlje, te Marsel Pandža s radom Mini eko dvopolni dozator koji rješava doziranje praškastih materijala koji imaju uporabu u ugostiteljstvu, domaćinstvu ili uredima.

“Grad Požega već dugi niz godina podržava aktivnosti Zajednice tehničke kulture i ovo nam je samo potvrda da smo svi na dobrom putu, a to je da u gradu Požegi, Požeško – slavonskoj županiji i Slavoniji razvijamo tehničku kulturu,” istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Darko Puljašić.

rekao je gradonačelnik Puljašić, čestitajući mladih tehničarima. Iako u mirovini mentor Martin Kaprel, kaže kako se aktivirao u Zajednici tehničke kulture s ciljem da se unaprijedi rad učenika i da se na pravi način pokažu izvan granica našeg grada i županije.

rekao je mentor Kaprel. Predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Požege Đuka Pelcl izrazio je nadu kako će u budućnosti ova ekipa pokazati još svojih potencijala.

rekao je Pelcl. Inventum“ se kao stalna regionalna izložba afirmirao kroz godine u nezaobilaznu promociju inovacija, gotovih proizvoda, inovativnih i kreativnih rješenja kao i tehničkog stvaralaštva mladih.