Arhiva

[FOTO] Tradicionalni prijem za najmlađe sugrađane i njihove roditelje u Općini Jakšić

07-12-2018 • 00:00
Rva

Općina Jakšić može se pohvaliti kako je jedna od rijetkih u Hrvatskoj u kojoj broj rođenih daleko nadmašuje broj umrlih na godišnjoj razini.
 

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Općina Jakšić može se pohvaliti kako je jedna od rijetkih u Hrvatskoj u kojoj broj rođenih daleko nadmašuje broj umrlih na godišnjoj razini.

Načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević priredio je danas u Općinskoj vijećnici tradicionalni prijem za najmlađe sugrađane i njihove roditelje.
Tom prilikom 22 bebe primilo je novčane darove.

Za svako prvo dijete u obitelji osiguran je iznos od 1000 kuna, 1. 500 kuna za drugo, 2.000 za treće, 3.000 za četvrto, te za svako sljedeće dijete u obitelji po tisuću kuna više, a prema riječima načelnika Ivice Kovačevića isti iznosi bit će dodijeljeni i sljedeće godine, za što su sredstva predviđena u proračunu.

Jakšićki vrtićki kapaciteti također su popunjeni, pa je načelnik Kovačević najavio kako će već sljedeće godine nastojati ishoditi građevinsku dozvolu te aplicirati na EU projekte za dogradnju vrtića.

„Kada smo kretali u izgradnju vrtića bojali smo se da neće biti dovoljno djece, no pokazalo se na svu sreću da nismo bili u pravu. Sada imamo skroz popunjene i jasličke i vrtićke skupine i sretni smo zbog toga“ – rekao je načelnik Kovačević.

Općina Jakšić može se pohvaliti i kako je jedna od rijetkih u Hrvatskoj u kojoj broj rođenih daleko nadmašuje broj umrlih na godišnjoj razini.