Arhiva

[FOTO] Otvoren 47. simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju

30-11-2018 • 00:00
Rva

Simpozij je okupio oko od 130 liječnika, subspecijalista neuropedijatrije, profesora i docenata s fakulteta iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.
 

Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Simpozij je okupio oko od 130 liječnika, subspecijalista neuropedijatrije, profesora i docenata s fakulteta iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

U Požegi je danas počeo 47. simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju, a okupio je oko od 130 liječnika, subspecijalista neuropedijatrije, profesora i docenata s fakulteta iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Predsjednik Organizacijskog odbora prim.mr.sc. Vlado Drkulec, pozdravljajući nazočne, naglasio je kako mu je izuzetno drago što je ovako eminentni skup organiziran u godini kada se obilježava 60 godina organizirane pedijatrijske zaštite djece u Požegi.

Na odjelu za pedijatriju požeške bolnice danas radi osam pedijatara, dva defektologa, tri logopeda, četiri više medicinske sestre, viši radni terapeut 16 medicinskih sestara te ostalo osoblje, a Opća županijska bolnica Požega prema svojim kadrovskim i tehničkim potencijalima već dugi niz godina slovi kao jedna od boljih zdravstvenih ustanova ovoga ranga u hrvatskim okvirima. Nazočnima se prigodnim riječima obratio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić

Simpozij je otvorila prof.dr.sc. Nina Barišić, predsjednica Hrvatskog društva za dječju neurologiju, Hrvatskog liječničkog zbora, naglašavajući kako joj je izuzetno drago što se 47. simpozij održava baš u Požegi u organizaciji OŽB Požega, koja radom Odjela za pedijatriju, izuzetno doprinosi i kvaliteti neuropedijatrijske službe i radu s djecom s neuroonkološkim bolestima.

U OŽB Požega rdjeluje i neuropedijatrijska ambulanta koju vodi doc.prim.dr.sc. Andrea Šimić Klarić u kojoj se svakodnevno obavljaju tri dijagnostičke metode.

Nakon otvaranja simpozija uvodno predavanje održao je prof David Schorling iz Freiburga, a zatim su uslijedila predavanja neuromuskularnim bolestima, genetskim i negenetskim poremećajima kretanja, status epilepticus, neuroonkologiji i dr. Za sutra su najavljena sponzorirana predavanja i zatvaranje Simpozija.