Arhiva

[FOTO] Najčitatelj 2018. godine

20-12-2018 • 00:00
Rva

U Gradskoj knjižnici i čitaonici danas je po petnaesti puta održana svečana dodjela nagrada Najčitatelj 2018. godine.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U Gradskoj knjižnici i čitaonici danas je po petnaesti puta održana svečana dodjela nagrada Najčitatelj 2018. godine

U Gradskoj knjižnici i čitaonici danas je po petnaesti puta održana svečana dodjela nagrada Najčitatelj 2018. godine.

Beba najčitatelj je Sonja Tomašević, koja ima samo godinu dana i dolazi u knjižnicu u pratnji mame i sestre Katje. Voli listati slikovnice i slušati čitanje priča kroz koje je upoznala mnoge princeze i zanimljive likove, a nagradu joj je uručio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Nagradu najčitatelj u kategoriji predškolaca osvojila je šestogodišnja Krstin Perša Eni,  a u kategoriji školarca mjesto najčitatelja  je osvojio učenik 6. razreda  OŠ Julija Kempfa Gabriel Čokrlić.

Dječji odjel knjižnice svake godine u sklopu Mjeseca hrvatske knjige provodi Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Ove godine u njemu je sudjelovalo  dvadesetero korisnika, a pobjednica je Marija Čokrlić, učenica 8.razreda OŠ Dobriša Cesarić.

Nagradu za vjernost osvojio je  gospodin Antun Josipović,  najčitateljica odraslog odjela je Danijela Oroz, najčitateljska obitelj su Josipa Bišof i obitelj Šimleša.

Već dugi niz godina jedan dječak iz Zagreba svoje školske praznike provodi u Požegi i to u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega koji je najčitatelj Glazbenog odjela i multimedije, a to je Antonio Jurković.

Najčitatelj Studijskog odjela i Čitaonice je Silvio Šaur, a ove godine knjižnica je za kvalitetnu suradnju nagradila Kreativnu radionicu učenika Katoličke Gimnazije i Gimnazije Požega pod nazivom KRUG te voditeljicu KRUG-a, profesoricu Veru Ćuže Abramović.

Nagrade su dodijeljene i čitateljima iz knjižničnih stacionara, a to su Naomi Bašić iz Velike, Snježana Raguž iz Jakšića i Željko Haničar iz Kaptola.

Nakon dodjele priznanja uslijedilo je kratko druženje dobitnika.