Arhiva

[FOTO] 5. hodočašće Trenkovih pandura u Lurdu

25-05-2018 • 00:00
Rva

Panduri su s vojskom i policijom četiri dana sudjelovali u službenom protokolu Republike Hrvatske.

Panduri su s vojskom i policijom četiri dana sudjelovali u službenom protokolu Republike Hrvatske.

Od 15. -22. svibnja 2018. četiri člana Povijesne postrojbe Trenkovi panduri sudjelovali su na 60. međunarodnom vojnom hodočašću u Lurdu (PMI) , ovo je ujedno 26. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja. Ovo je 5 hodočašće Trenkovih pandura u Lurdu od njihovog samostalnog rada.

Ove je godine iz Republike Hrvatske u Lurdu hodočastilo oko 900 hodočasnika vojske, policije, branitelja, članova povijesnih postrojbi, roditelja poginulih i članovi obitelji Hrvatskih branitelja, te jedan dio civilnih osoba. Ovogodišnje hodočašće je bilo pod geslom „Mir na zemlji“ i sudjelovalo je više od 40 zemalja cijeloga svijeta.

Panduri su svojskom i policijom četiri dana sudjelovali u službenom protokolu Republike Hrvatske. Tako su panduri bili sudionici Sv. Mise pred spiljom ukazanja, svečanom otvorenju ovogodišnjeg hodočašća, Križnom putu i posjeti spilje ukazanja, pokorničkom bogoslužju i Svetoj ispovijedi, procesiji sa svijećama, zajedničkom fotografiranju, svakodnevnim svetim misama,kupanju u čudotvornoj lurdskoj vodi, obilasku Bernardičine rodne kuće, koncertima vojnih orkestara, obilasku Papine palače u Avignonu, razgledavanju tvrđave u Carccassneu, misi u padovi te obilasku vjerskih objekata u Padovi.