Arhiva

Erasmus+ program u Požegi okupio mlade iz šest zemalja

15-10-2018 • 00:00
Rva

Erasmus+ program razmjene mladih „Youth Intiatice“ okupio je u Požegi 42 sudionika iz Turske, Danske, Litve, Španjolske, Rumunjske i Hrvatske

Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo
00:00
Content photo

Erasmus+ program razmjene mladih „Youth Intiatice“ okupio je u Požegi 42 sudionika iz Turske, Danske, Litve, Španjolske, Rumunjske i Hrvatske

Erasmus+ program razmjene mladih „Youth Intiatice“ okupio je u Požegi 42 sudionika iz Turske, Danske, Litve, Španjolske, Rumunjske i Hrvatske. Organizator je udruga Terra Slavonica, uz potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a mladi su u Požegi boravili tjedan dana. U sklopu svojih aktivnosti posljednjeg dana su posjetili Gradsku kuću, gdje ih je dočekao zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

Prema riječima Predraga Kusića iz udruge Terra Slavonica, cilj je razmjene upoznati mlade s konceptom europskog građanstva te ih motivirati da postanu aktivni građani. Tijekom prošlog tjedna održane su radionice o europskim vrijednostima, demokraciji te ljudskim pravima.

Jedna od sudionica projekta je dvadesetdvogodišnja Požežanka Ajshe Zymi, studentica menadžmenta na Veleučilištu u Slavonskom Brodu.

Jedan od zaključaka je da mladi u Požegi nemaju prostor za druženje te da bi u Požegi trebalo osnovati „Youth club“, gdje će mladi ima svu potrebnu infrastrukturu za druženje, pisanje projekata ili druge svrhe.

U projektu je sudjelovao i Savjet mladih Grada Požege, čiji se predsjednik Ivan Svjetličić zahvalio na pozivu za sudjelovanje, najavivši različite aktivnosti Savjeta, dok je zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha zahvalio svim sudionicima projekta i izrazio zadovoljstvo što mladi preuzimaju inicijativu, jer se od njih to i očekuje.

Troha je dodao kako vjeruje da će mladi iz Požege ponijeti lijepe impresije te se nada da su upoznali kulturu, običaje te stekli prijateljstva za neke buduće projekte.