Arhiva

Brže i povoljnije parkiranje uz PayDo aplikaciju

22-10-2018 • 00:00
Rva

Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone i računala gdje prilikom kupovine parkirne karte nema više potrebe za slanjem SMS poruke.

Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo
00:00

Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone i računala gdje prilikom kupovine parkirne karte nema više potrebe za slanjem SMS poruke.

Požežani i svi oni koji se zateknu u Požegi, od sada će parkiranje moći platiti brže i povoljnije uz pomoć PayDo aplikacije, koju je Komunalac Požega d.o.o. preuzeo od tvrtke „Infoart“, a koja je novinarima prezentirana danas na Trgu sv. Trojstva. Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone i računala gdje prilikom kupovine parkirne karte nema više potrebe za slanjem SMS poruke. Tako je Požega 26. grad u Hrvatskoj koji u primijeni ima ovu aplikaciju, rekao je direktor Komunalca Požega d.o.o. Anto Bekić.

rekao je Bekić. Kako bi parkiranje mogli plaćati na ovaj način, potrebno je samo preuzeti aplikaciju (moguće i preko QR koda), unijeti svoje podatke te broj bankovne kreditne kartice s koje će se naplaćivati parkirna karta, pojasnio je voditelj Službe naplate parkiranja Željko Mekić Delić.

pojasnio je Mekić Delić i dodao kako su prednosti plaćanja PayDo aplikacijom višestruke jer nema troškova slanja SMS-a, aplikaciju mogu koristiti i stranci, što kod plaćanja SMS-om nije bio slučaj, a trenutno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike MasterCarda: 10 posto od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun kojega može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja. Putem e-maila korisnik dobiva potvrdu i račun o obavljenoj transakciji, a osim satnih karata na ovaj se način može platiti i dnevna parkirna karta („kazna“).

Postoji mogućnost i da više članova za plaćanje parkirne karte putem PayDo aplikacije koristi istu bankovnu karticu, a korištenje je jednostavno i za tvrtke.

Upute za instaliranje aplikacije na Android i iOS sustave istaknute su na automatima za kupovinu parkirnih karata, a građanima su podijeljeni i leci s uputama za korištenje aplikacije. Novinom u naplati parkiranja zadovoljan je i gradonačelnik Darko Puljašić.

rekao je gradonačelnik i najavio kako će uskoro na središnjem trgu biti postavljene dvije punilice električnih automobila.