Arhiva

Aurea Fest 2018. – četiri dana dobrih vibracija u Požegi

25-05-2018 • 00:00
Rva

Program Aurea Festa 2018. godine u Požegi održat će se od 30. kolovoza do 2. rujna, a donosi Festival popularne glazbe, Jazz Fest, Aurea fest elektronske glazbe, Superglas, Zlatne žice Slavonije te Urban Fest i niz popratnih događanja.
 

Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo

Program Aurea Festa 2018. godine u Požegi održat će se od 30. kolovoza do 2. rujna, a donosi Festival popularne glazbe, Jazz Fest, Aurea fest elektronske glazbe, Superglas, Zlatne žice Slavonije te Urban Fest i niz popratnih događanja.

Ovogodišnji program Aurea Festa trajat će četiri dana i održavat će se na čak devet lokacija u gradu, najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare Ivan Bunjevac, direktor Aurea Festa, Damjan Pirović, umjetnički direktor, Silvija Podoljak, direktorica marketinga, te gradonačelnik Darko Puljašić i njegov zamjenik Mario Pilon.

Program počinje 30. kolovoza i trajat će do 2. rujna, četiri dana, ali će sadržajno biti jači i kvalitetniji u odnosu na prethodno razdoblje, naglašeno je ovom prigodom. „To je najstarija manifestacija u županiji koja ujedinjuje i urbane i tradicijske elemente i to zadržavamo i dalje, ali su novine i koraci naprijed neophodni, kako bi ponudili kvalitetniji program. – rekao je Ivan Bunjevac, direktor Aurea Festa najavivši ukratko program.

U sklopu Aurea Festa održat će se Festival popularne glazbe, Jazz Fest, Aurea fest elektronske glazbe, Superglas, Zlatne žice Slavonije te Urban Fest kao novina. Glavna lokacija je i dalje Trg Sv. Trojstva, Trg Sv. Terezije ( na kojem će se odvijati niz sadržaja za najmlađe i Superglas za male i velike talente), Ljetna pozornica i vino i gastro zona u Šetališnoj zoni, Glazbena škola Požega i Platinum, Park Stari grad na kojem će biti likovna kolonija te nova lokacija – Atletski stadion za jazz i urbanu glazbu. Kako je najavio umjetnički direktor festivala Damjan Pirović, uz domaće glazbene zvijezde Big Band Požega, na četvrtom Aurea jazz festu, u četvrtak 30 .kolovoza, nastupit će Marko Tolja i Kubizmo, dok petak 31. kolovoza donosi dva centralana događaja.

Najavio je Pirović.

„Aurea Fest je najveći top događaj kada je u pitanju turistička ponuda našega grada. Smanjili smo ga sa sedam na četiri dana, jer smatramo da u ta četiri dana možemo ponuditi više kvalitetnih, dobro organiziranih i u mnogočemu unaprijeđenih događanja. Ovome gradu potrebne su uistinu dobre vibracije, svježina i ono što Požežani oduvijek imaju, a to je vjera u sebe da možemo bolje, brže, kvalitetnije i veselije.“ – naglasio je gradonačelnik Puljašić.

rekao je gradonačelnik Puljašić i pozvao sve da se pridruže u promociji ovogodišnjeg uistinu kvalitetnog festivala koji će biti prekretnica za sve ono što slijedi iza toga.

Financijska konstrukcija festivala ostala je na prošlogodišnjoj razini od 1,2 milijuna kuna pri čemu Grad Požega sufinancira 400 tisuća kuna, a ostalo su sredstva koja su kao znak podrške osigurali sponzori, privrednici i gospodarstvenici Požege i Požeško-slavonske županije – izvijestio je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.