Arhiva

Akumulacija Šumetlica ide dalje

23-03-2018 • 00:00
Rva

Požeško-slavonsku županiju danas je posjetio Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda

00:00
00:00

Požeško-slavonsku županiju danas je posjetio Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda

Požeško-slavonsku županiju danas je posjetio Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda. Susreo se sa županom Alojzom Tomaševićem i održao radni sastanak na kojemu su razmatrali projekte koji koriste hidropotencijale naše županije, te razgovarali o obrani od poplava i navodnjavanju.

Kao primarni projekt Tomašević je istaknuo akumulaciju Kamenska, kojom bi se smanjio rizik od poplava i povećala mogućnost navodnjavanja. Planirano je i šest mini hidroelektrana na Orljavi, od čega su tri već izgrađene.

Prošle godine potpisan je ugovor za izgradnju akumulacije Šumetlica, no propast Viadukta kao odabranog izvođača, zaustavila je cijeli projekt vrijedan gotovo 100 milijuna kuna.

Župan Tomašević zahvalio je Vukmiriću na intenzivnom zalaganju za provedbu više projekata na području Požeško-slavonske županije.

Davor Vukmirić projekt akumulacije Šumetlica smatra posebno važnim, pa se nije pomirio s planom odustajanja od projekta i raspisivanja novog natječaja.

„Vrata Hrvatskih voda su otvorena i za druge projekte koji su u procedurama“, zaključio je na kraju zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.