Arhiva

26. Hrvatski festival jednominutnih filmova

18-05-2018 • 00:00
Rva

Bit će prikazano 60 filmova iz 44 zemlje, otvorena izložba fotografija iz mapa „Terra Croatica“, Šime Strikomana, te prikazan hrvatski igrani film, redatelja Nevija Marasovića, „Comic Sans“.

Content photo
00:00
00:00
Content photo Content photo

Bit će prikazano 60 filmova iz 44 zemlje, otvorena izložba fotografija iz mapa „Terra Croatica“, Šime Strikomana, te prikazan hrvatski igrani film, redatelja Nevija Marasovića, „Comic Sans“.

Požega će sljedećeg tjedna postati svjetsko središte jednominutnog filma, zahvaljujući 26. Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova.

Prijavljena su 494 filma iz 44 zemlje svijeta, a u službenom programu bit će prikazano njih 60. Ovogodišnji sastav žirija, prema riječima Željka Baloga, najjači je do sada.

rekao je Balog i dodao kako je još jedna od posebnosti ovog festival sudjelovanje trinaest autora iz Južne Koreje. Gradonačelnik Darko Puljašić naglasio je da je upravo ovaj festival, perjanica požeške kulturne scene i turistički potencijal.

Osim projekcije službenog programa festivala koja će se održati 25. svibnja u 20,00 sati, u Gradskom kazalištu Požega, istoga dana filmovi će biti prikazani i u Caffe baru Teatro i Tom klubu u 20:30 sati, a ulaz je besplatan.

23. svibnja u 18,00 sati u Galeriji Ciraki, Gradskog kazališta Požega bit će otvorena izložba fotografija iz mapa „Terra Croatica“, Šime Strikomana, a istoga dana sat vremena kasnije prikazan hrvatski igrani film, redatelja Nevija Marasovića, „Comic Sans“.

Cijena ulaznice za događanja tijekom festivala su 20 kuna, a sav prihod namijenjen je stradalima u poplavama u Hrvatskoj Kostajnici.

Završetkom festivala počinje program „Minuta u vašem gradu“, kojim se festival, ali i požeška sredina i njeni potencijali promiču Dijem Hrvatske i izvan nje. Za sada su dogovorene projekcije i predstavljanja na Motovun film festivalu, Ljetnom kinu u Poreču i na Hvaru, na svjetskom festivalu UNICA u Blanskom u Češkoj i Zagrebu zatim Skopju i Belom Manastiru.