Arhiva

17. Plesokaz: Tri večeri plesnih poslastica

26-02-2018 • 00:00
Rva

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pripremila je za predstojeći vikend sedamnaesto izdanje „Plesokaza“

00:00
Content photo

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pripremila je za predstojeći vikend sedamnaesto izdanje „Plesokaza“

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pripremila je za predstojeći vikend sedamnaesto izdanje „Plesokaza“. Potporu ovom tradicionalnom kulturnom međunarodnom događaju pružili su Grada Požega, Požeško-slavonske županija, požeška i županijska turistička zajednica te Ministarstvo kulture.

Voditeljica plesne radionice Ilijana Lončar predstavila je program, koji je od ove godine proširen na tri dana. Razlog  je velik broj prijavljenih ansambala, njih 46, iz 29 gradova Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine s oko 500 sudionika.

Prva večer u petak 2. ožujka rezervirana je za suvremeni ples i klasični balet, kad će se predstaviti 15 ansambala, od kojih je Lončar izdvojila Umjetničku školu iz Poreča, Plesnu grupu Divertimento, Studio 23 iz Karlovca, Školu suvremenog plesa Ane Maletić te balet Pučkog otvorenog učilišta Kutina.

Druge večeri, u subotu 3. ožujka, predstavit će se 17 ansambala, među kojima su Plesni teatar Sjene iz Šibenika, Studio suvremenog plesa Teuta iz Čakovca, Baletni studio Jastrebarsko, City dance studio iz Novog Sada, Škola za balet i ritmiku iz Zagreba, Umjetnička škola Franje Lučića iz Velike Gorice te Modus klub iz Zagreba.

Posljednja večer, u nedjelju 4. ožujka, je večer urbane plesne estetike – show, jazz, hip-hop, break i step plesa. Treća večer je i najbrojnija, jer će se predstaviti 20 ansambala, klubova i studija. Lončar je izdvojila Dance studio Mak iz Kumanova u Makedoniji, Plesni studio Mega blast, Vruća čokolada iz Splita te za kraj Plesokasa Studio Step by step, koji su prošle godine osvojili svjetsko zlato.

Sve tri večeri program započinje u 19 sati. Za sudionike „Plesokaza“ u subotu i nedjelju prijepodne bit će organizirane plesne radionice u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, a sve tri večeri druženje se nakon večernjeg programa nastavlja u Kazališnoj kavani.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete kupiti na blagajni kazališta sat vremena prije programa ili na www.ilijanaloncar.hr